Отидете към основна версия

11 433 92

Над 900 търговски договора бяха подписани в Русия

  • петербургски международен икономически форум-
  • русия-
  • форум

На Петербурския икономически форум бяха показани нови технологични решения

Снимка: ЕРА/БГНЕС

26-ият Петербургски международен икономически форум (ПМИФ)приключи своята работа, през последните няколко дни бяха подписани над 900 споразумения на обща стойност почти 4 трлн. рубли. Съветникът на президента на Русия Антон Кобяков го определи като "форум на победителите и институция за национално развитие". В свободното си време гостите на форума успяха да изядат 4,5 тона сладолед, 1 тон череши, 400 кг ягоди и да се насладят на 200 арабски танца.

Обобщавайки резултатите от 2023 г., губернаторът на града Александър Беглов каза, че този път форумът се е провел на най-високо ниво, пристигнали са много чуждестранни партньори, включително представители на Китай и Куба.

"Трябва да се отбележи, че някои от нашите надеждни партньори дойдоха независимо от всичко - това е унгарският бизнес. Тоест политиката е политика, а бизнесът си е бизнес“, каза Беглов.

Страната гост на форума през 2023 г. стана ОАЕ, като очаквано тази делегация беше най-голямата - 200 души. Гостите от емирствата подариха на посетителите пощенски картички с имената им, изписани на арабски, и ги почерпиха с шоколадови бонбони и фурми, освен това играха национални танци. Представители на ОАЕ казаха, че са успели да изпълнят арабски мъжки танц около 200 пъти за четири дни.

„Изпълняваме този танц на сватби и други важни тържества. Бамбуковите рафтове са в ръцете на изпълнителите, когато ги въртим, това означава, че контролирате всичко наоколо, но щом загубите концентрация, тя пада, което означава, че контролът се губи, но е важно да го запазиш преди всичко в себе си“, каза един от гостите от ОАЕ.

Нови технологии

Високите технологии и новите разработки в различни области станаха неразделна част от ПМИФ. През 2023 г. "Газпром" представи визуален манифест, създаден с помощта на невронните мрежи Energy in People. На огромни екрани беше показана визуална серия, включваща 12 различни герои от различни професии на компанията. За целта бяха анализирани повече от 200 000 лица на служители на компанията.

Нови технологични решения бяха демонстрирани от други компании и региони. Самарска област представи преносим комплект за медицински прегледи, компания от Пермска област показа работата на 3D принтер и специализиран дрон за проверка на състоянието на тръбите, който се използва активно за анализ на газопроводи. На щанда на VEB.RF на гостите бяха показани модерни ръчни протези, които позволяват използването на сензорни екрани поради специално покритие.
Либерално-демократическата партия за първи път демонстрира работата на политическия алгоритъм на Жириновски, който е предназначен да стане „дигитален ученик“ на основателя на партията Владимир Жириновски. Невронната мрежа е създадена на базата на речи, изявления и произведения на политика.

Лакомства във форума

Няколко участващи компании, включително и от нови региони, представиха своите продукти на ПМИФ. Между сесиите, интервютата и подписването на споразумения участниците опитаха сладолед, плодове и напитки.

„На форума докарахме около 4,5 тона сладолед от 15 вида – това е цял камион, грубо изчислихме [да има] три порции за всеки участник за четири дни. Почти целият сладолед беше изяден“, каза заместникът за връзки с обществеността на ЗАО "Кореновски млекоконсервен завод" Людмила Манко.

Заместник-министърът на агропромишления комплекс и хранителната политика на Запорожка област Генадий Подшивалов на свой ред каза, че е донесъл 1 тон череши за гостите, а 400 кг ягоди са донесени от Белгородска област. На щанда на Краснодарския край беше съобщено, че по време на форума участниците са успели да изпият 750 литра кубанско вино, представени са и напитки от 20 винарни от различни региони на Русия.

Освен това, в памет на събитието, много хора си купиха дрехи и сувенири със символи на ПМИФ. Както отбеляза Диана Бегларян, заместник-ръководител на дирекция "Дизайн и дизайн" на фондация "Росконгрес", новата колекция беше разпродадена за 3 дни, тениските бяха особено популярни, също и поради много топлото време в града.

Относно форума

ПМИФ е най-големият икономически форум в Русия. През 2023 г. той се проведе от 14 до 17 юни, като основната тема на деловата програма беше „Суверенното развитие е в основата на един справедлив свят. Нека обединим усилията в името на бъдещите поколения“.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 111 гласа.

Свързани новини