Отидете към основна версия

15 998 103

Американците с голям интерес към руската икономика

  • петербургски международен икономически форум-
  • делегации-
  • участници-
  • държави

Делегацията на САЩ беше една от най-многобройните на Петербурския международен икономически форум

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Участниците в Петербургския международен икономически форум (ПМИФ) от САЩ, заедно с участници от Обединените арабски емирства, Китай, Индия, Мианмар, Казахстан и Куба, бяха сред най-многолюдните делегации, съобщиха организаторите на форума, проведен в периода 14-17 юни.

„Над 6000 представители на руския и международния бизнес от над 3000 компании от 75 страни взеха участие във форум“, се казва в съобщението.

По време на форума Санкт Петербург посетиха над 150 високопоставени лица - ръководители на международни организации и асоциации, външни министри, ръководители на дипломатически мисии. Над 4000 журналисти отразяваха събитието.

„Основно внимание на форума беше отделено на развитието на бизнес връзките и разширяването на контактите с търговски партньори от страните от ОНД, арабския свят, Индия, Китай, ЕАЕС - АСЕАН, Латинска Америка, които позволяват на Русия да демонстрира икономическа стабилност. под натиска на колосални санкции", се казва в доклада.

Почти една трета от всички дискусии засягаха въпросите на руската икономика, а ключова дума в сесиите на деловата програма беше думата "суверенитет".

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 112 гласа.

Свързани новини