Отидете към основна версия

27 725 124

Путин: Германия унищожава своята автомобилна индустрия

  • русия-
  • германия-
  • автомобилна индустрия-
  • развитие

Русия има ключова роля за успешния старт на германския аутомотив сектор

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че Германия сега унищожава своята автомобилна индустрия. „Сега те унищожават своята автомобилна индустрия“, отбеляза държавният глава на Русия. „Трябва да им помогнем по някакъв начин“, добави той с усмивка след хумористичен разказ за приноса на Русия за появата на автомобилната индустрия в Германия. В отговор на въпроса дали настоящият спад е свързан с отказа на руснаците да купуват германски автомобили, Путин обясни: „Не само“.

Това стана, когато президентът инспектира павилиона на Сбербанк на изложението и форума Русия във ВДНХ. На Путин разказаха и за първия вложител на Сбербанк Николай Кристофари.

Захар Зайцев, който проведе обиколката, спомена „приноса“ на Кристофари за германската автомобилна индустрия. Събитията се развиват през XIX век. По време на пътуване до Европа руски аристократ трябваше да ремонтира часовника си. Кристофари намери подходяща работилница и беше толкова впечатлен от качеството на работата, че влезе в разговор с майстора, научи за мечтата му да създаде кола и му остави 10 рубли за късмет.

Младият майстор беше Карл Бенц. Впоследствие той всъщност изобретява колата, а компанията, която създава, сега е известна като Mercedes-Benz.

„Следователно можем категорично да заявим, че германската автомобилна индустрия започна с нас“, обясни с усмивка Зайцев, разказвайки историята. „Ние сме спонсори! – съгласи се с него Путин.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 134 гласа.

Свързани новини