Отидете към основна версия

1 068 0

КНСБ: 250 млн. лв. за увеличение на заплатите

  • пламен димитров-
  • кнсб-
  • заплати

До есента трябва да има становище на управляващите и по внесените предложения за промени в Трудовия кодекс, свързани със заплащането на труда

Снимка: БТА

С 15 до 20% да бъдат увеличени заплатите на работещите в образованието, здравеопазването, държавната администрация и културата. От тази мярка ще могат да се възползват между 170 и 200 000 работещи и това ще струва на бюджета около 250 млн. лева годишно.

За това ще настоява КНСБ в хода на изготвянето на проектобюджета за 2015 г.

Във Велико Търново председателят на организацията Пламен Димитров обяви, че до края на седмицата предложението ще бъде внесено в Националния съвет за тристранно сътрудничество до края на следващата седмица.

Според Димитров има реална възможност за увеличение на заплатите и в частния сектор. Той посочи десет производства, в които през изминалата година е постигнат ръст, което може да бъде основание за вдигане на заплатите на работещите в тях още сега с 10-15%.

Синдикалният лидер уточни, че до есента трябва да има становище на управляващите и по внесените предложения за промени в Трудовия кодекс, свързани със заплащането на труда.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини