Отидете към основна версия

2 569 2

Шенгенските визи ще важат и за България

  • шенген-
  • визи

Чужденците с шенгенска виза да могат да влизат у нас без допълнителни документи. Регламентът се обсъжда от външното и вътрешното министерство, съобщи министър Николай Младенов, цитиран от БНР.  Целта е да се помогне за нови пазари, особено в областта на туризма и инвестициите.

„От две седмици българските посолства по цял свят са оторизирани да издават до едногодишни визи на място, което значително ще спести всички срокове, свързани с издаването на визи за хора, които искат да идват и да правят бизнес в България“, каза Младенов.

„И най-важното, което предстои да се случи през следващите седмици, е въвеждането на нов регламент, по който в момента работим с Министерство на вътрешните работи, който ще позволява на тези, които държат шенгенски визи, да влизат в България без нуждата да вадят допълнителна българска виза“, обясни планираните мерки министърът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шенгенските визи важат и за България

    До датата на пълното присъединяване на страната ни към Шенгенското пространство България едностранно да приема като равностойни на националните ни ...
    25.01.2012
    6 715
    1