Отидете към основна версия

976 5

Станишев: Социалистките са нашата опора

  • бсп-
  • сергей станишев
Снимка: БГНЕС

Жените са гръбнакът на активността в партийните структури, каза Катя Николова на четвъртата конференция на Обединението на жените-социалистки в БСП.

На конференцията взе участие и лидерът на БСП Сергей Станишев. Беше представен отчет за дейността на Обединението в периода ноември 2008 г. до март 2012 г. Все по-активен принос имат жените в структурите на БСП, каза Николова, въпреки че една от целите на Обединението – да има поне 40% женско присъствие във всички ръководни структури на партията - не е постигнато. Да се работи за организационното и идейното издигане на партията е приоритетно за Обединението, каза още Николова. В България има над 250 обществени клуба и над 7 000 членки на Обединението на жените-социалистки.

Николова критикува правителството на ГЕРБ, казвайки, че ГЕРБ защитава интересите на богатите прослойки на обществото. Зад наличието на криза се крие липсата на компетентност, каза още Николова. Тя определи БСП като единствена алтернатива на правителството на ГЕРБ.

Критики към управляващите изказа и лидерът на БСП Сергей Станишев, отбелязва БГНЕС. Когато държавата и институциите са слаби, хората търсят юнака на коня да ги спаси, каза Станишев. По думите на Станишев БСП се е изправила на крака след тежкия период след загубата на последните парламентарни избори. Лидерът на БСП призова всички партийни въпроси да се изяснят до националния конгрес на партията, за да може да започне работа по кампаниите на БСП за следващите избори. БСП ще има нужда от най-малко 30 000 добре подготвени активисти, каза още Станишев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини