Отидете към основна версия

7 235 106

Иво Мирчев: И във видеата на Слави враг №1 е Христо Иванов

  • ивайло мирчев-
  • демократична българия-
  • христо иванов-
  • бойко борисов-
  • има такъв народ-
  • итн-
  • слави трифонов

"Отговориха ни с атаки - ама не срещу ДПС, срещу нас бяха атаките", смята Мирчев

Снимка: ФАКТИ

"Има много какво да се каже за “интервюто” на Слави Трифонов, излъчено от Тошко, но мисля да започна с един любопитен факт: също както в изявите на Борисов, и във видеата на Слави най-споменаваният политик е… познахте - Христо Иванов. Враг №1 на… да, всички помним стария виц за Рейгън и тутраканската селищна система. Ама на мен поне вече ми се иска да излезем от старите вицове и да почнем да си говорим за тая дума, дето г-н Трифонов толкова не я харесва - за “политики” да почнем да си говорим".

Това написа в публикация във Facebook народният представител от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

"Защото, противно на усещането на г-н Трифонов, който говореше за избирателите като за “уважаемите зрители”, управлението на държавата всъщност не може да бъде шоу. Защото става дума за бъдещето ни. Става дума за това да отстраним ДПС от властта, да разглобим механизмите на задкулисието и да направим повторното им сглобяване невъзможно. Затова и не е особено релевантно оплакването на г-н Трифонов, че явно не били “симпатични” на никоя от другите формации в парламента. Симпатиите не са обект на политически разговор. Политиките са. Принципите са. Реформите са. Ангажиментите са. Опитът и интегритетът са. Останалото е бошлаф работа. Димки", пише още Мирчев.

"Ние на димки сме се нагледали в българската политика. Затова и през цялото време настояваме за ясни ангажименти за отвоюване на институциите ни от мрежите на корупцията - ама не на думи, а с програма, с конкретни действия. Затова и няма как влезем в никакви парламентарни формули, които биха позволили решенията в управлението да зависят от ДПС и ГЕРБ. Затова и през цялото време искаме да знаем кои ще са конкретните хора, които ще се захванат с тоя подвиг - няма по-важен фактор от хората. За тази работа трябват хора с доказан интегритет и умения.

И понеже Христо Иванов не спира да настоява за ясни политически, не шоуменски отговори и ясна политическа отговорност, а насреща си получава… мъгла, в резултат се превръща в обект на лайфове и видеа. Защото единственият начин да бъде отклонено общественото внимание от липсващите отговори, е да се прехвърля отговорността върху задаващия въпросите. И да се подмятат очевадни лъжи - като твърдението, че от “Демократична България” сме били искали постове. Не сме. Искаме реален диалог в името на това вотът на хората, гласували за промяна, да не бъде похарчен за... още от същото. И понеже реален диалог така и не получихме, предложихме - публично - да бъдат привлечени доказалите се министри от служебното правителство. Отговориха ни с атаки - ама не срещу ДПС, срещу нас бяха атаките. Което е поредният повод за замисляне, защото… с чия подкрепа ще си прокарва решенията това “правителство на малцинството”, за което говори Слави?", запита той.

"Инак - ако се върнем на формата, можем да продължим с приликите в продукциите - Видеото на г-н Трифонов напомня на едни други видеа, заснети в контролирана среда, удобно лишена от реални въпроси. Отсъствието си от студиата г-н Трифонов обясни с това, че толкова години бил по телевизията всеки ден, че сега се радвал да си върши работата, без да се показва пред хората. Не знам, подсетете ме - кой друг лидер напоследък упорито не се появяваше сред хората?

Може би идва "Тройната коалиция" 2.0, а преходът продължава...", завърши народният представител.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 73 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове