Отидете към основна версия

20 654 9

Как богатите крият имотите си от Google maps

  • google maps-
  • сащ-
  • богаташи

Практиката да си скриеш луксозната къща от Google Maps е масова в САЩ, където изобилства от частни имоти за милиони долари. Брокери обясняват, че ако клиент иска да намери имота в Google maps, било то, за да го види как изглежда от вън с помощта на Google Street View, било за да стигне до него, няма да го открие. Причината е, че собствениците на въпросните имоти (често това са богаташи) с помощта на специално устройство блокират GPS локацията.

Причината за скриването е промяна в приоритетите, смятат брокери. Допреди няколко години богатите и известни личности в САЩ парадираха с луксозните си къщи за милиони, но сега предпочитат да останат в сянка. От първостепенно значение за тях вече е сигурността.

Друга причина да крият луксозните си къщи е, че държавни организации, данъчни, както и медии, често ползват услугите на приложението на Google, за да проверят или покажат имотите на богатите.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини

  • По-малко се строи в САЩ

    С 9% по-малко са построените жилища през септември тази година в сравнение със същия месец на миналата, сочат данните на Министерство на търговията на ...
    20.10.2016
    1 325
    0