Отидете към основна версия

2 370 3

Строителството е в подем

  • строителство-
  • павлова-
  • оп
„Стройко 2000” беше открито официално от министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. Снимки: М. Богданова ©

Подемът, който през последните месеци се наблюдава в строителния бранш, ще продължи и през следващата година. Причина за подобна оптимистична прогноза е фактът, че по ОП „Регионално развитие” вече са осигурени 1.5 млрд. лв. „Заложени са и са налични парите и по другите оперативни програми със задължителното 20% съфинансиране от държавния бюджет. Така че финансов ресурс имаме, парите са на наше разположение”, каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройство по време на официалното откриване на изложението за архитектура, строителство и обзавеждане „Стройко 2000”.

През следващата година вниманието на държавата и на МРРБ е насочено към обновяване не само на пътища, но и на музеи, опери, театри, училища, детски градини, многофамилни жилищни сгради. В сектор „Здравеопазване” също ще бъдат обновени много болници.

„В момента с бизнеса се обсъждат промени в Закона за устройство на територията, които да облекчат режимите, а не такива, които да спъват изпълнението”, каза Павлова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Спадът в строителството продължава

    За периода октомври 2010-октомври 2011 г. строителството се е свило с 9.5%, отчитат от Националния статистически институт (НСИ). Причината е отрица ...
    07.12.2011
    3 323
    7