Last news in Fakti

19 Октомври, 2011 13:39 2 357 3

Строителството е в подем

  • строителство-
  • павлова-
  • оп
Строителството е в подем - 1
„Стройко 2000” беше открито официално от министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. Снимки: М. Богданова ©

Подемът, който през последните месеци се наблюдава в строителния бранш, ще продължи и през следващата година. Причина за подобна оптимистична прогноза е фактът, че по ОП „Регионално развитие” вече са осигурени 1.5 млрд. лв. „Заложени са и са налични парите и по другите оперативни програми със задължителното 20% съфинансиране от държавния бюджет. Така че финансов ресурс имаме, парите са на наше разположение”, каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройство по време на официалното откриване на изложението за архитектура, строителство и обзавеждане „Стройко 2000”.

През следващата година вниманието на държавата и на МРРБ е насочено към обновяване не само на пътища, но и на музеи, опери, театри, училища, детски градини, многофамилни жилищни сгради. В сектор „Здравеопазване” също ще бъдат обновени много болници.

„В момента с бизнеса се обсъждат промени в Закона за устройство на територията, които да облекчат режимите, а не такива, които да спъват изпълнението”, каза Павлова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан Милков

    0 0 Отговор
    Освен плоска PR кампания на управляващите с откриването на поредното ненужно изложение и намигането към сторителния бранш, към който същите те имат наразплатени милиони левове с всяка година се убеждавам, че липсват иновации, няма атрактивни изложители, няма атрактивни намаления, всичко се свежда до обисновен битак на сторителни продукти, нови технологии въобще липсват. Подредбата на щандовете и изложбените площи и на 85 % съвпадащо с миналогодишното изложение... Дано да е в резултат на кризата, а не обикновена инерция и погубваща рутина от страна на организаторите и самите участници - изложители... Въпрос! Кога ще се престане с порочната практика в центъра на София, в Националния дворец на кулутурата и пространствата около него да се провеждат подобни мероприятия, има толкова други възможности с по-удобни връзки, ненатоварващи трафика и зоните за пракиране?!
  • 2 Веселин

    0 0 Отговор
    Разбира се ,че ще има развитие,особено като се има впредвид,че търговете се печелят от големите фирми от София,Пловдив,Варна,Бургас,а след това наемат подизпълнители на които плащат 60-65% от стойността,на която са спечелили офертите / е трябва да има пари и за чиновниците,от които зависи спечелването на поръчките/ - това не спам или обиждащ коментар,това са факти,които се знаят от всички по-малки фирми/достатъчно е да проверите договорите на големите фирми със държавата и тези с фирмите-подизпълнители и ще видите каква голяма е разликата на показателите-часова ставка,доставно-складови и печалба/ при стойност СМР на обект примерно 1 000 000.00 лева подизпълнителят получава не-повече от 750 000.00 лв.
  • 3 Gogo

    0 0 Отговор
    Какъв подем работниците масово бягат от строителния сектор защото няма никаква работа. Ако има ти я заплащат колкото да не си във вкъщи вече и циганите не се хващат на работа във строителния сектор.