Отидете към основна версия

8 062 3

Ръст от 20% в продажбите

  • дубай-
  • имоти-
  • сделки

По официални данни, през 2011 г. в Дубай са били сключени 20% повече покупко-продажби с недвижими имоти в сравнение с 2010-а. Общият обем на транзакциите възлиза на 38.9 млрд. USD.

„Данните доказват, че имотният пазар в Дубай е отново привлекателен за чужденци” казва Султана Бути бин Междин, генерален директор на поземления департамент. За да привличат повече чужди предприемачи, властите в Дубай отделиха през миналата година специално внимание на прозрачността на пазара. Така например, Управлението за регулиране на пазара на недвижими имоти публикува списък с 23 подозрителни фирми, които се занимават с посредническа дейност, но не посочват лицензионния си номер върху рекламите, които публикуват.

В края на 2011 г. една от посредническите компании – Nakheel, реши, че трябва да взема такса „вход”, за да допуска собствениците и гостите на комплекса Palm Jemirah до плажа. Това предизвика вълна на недоволство у купувачите и наемателите на комплекса. Наемател казва, че е възмутен от факта, че е платил 54 000 USD, за да ползва апартамент в Palm Jemirah за период от половин година, а сега му искат и такса „вход” за плажа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Къде да се купува в Дубай?

    Цените на недвижимите имоти в Дубай от началото на кризата непрекъснато спадат. Докато при възходящ пазар повечето инвеститори се насочват към райо ...
    02.01.2012
    11 445
    10
  • Повторна криза няма да подмине ОАЕ

    За първите 11 месеца на тази година обемът отпуснати ипотечни кредити в Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е повиши с 45% в сравнение със същия ...
    29.12.2011
    2 505
    1