Last news in Fakti

29 Декември, 2011 20:19 2 473 1

Повторна криза няма да подмине ОАЕ

  • дубай-
  • криза-
  • ипотечно кредитиране

За първите 11 месеца на тази година обемът отпуснати ипотечни кредити в Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е повиши с 45% в сравнение със същия период на миналата година. Това обаче е със 60% по-малко в сравнение с пиковата 2008-а.

Възстановяването на имотния пазар в ОАЕ през следващата година е под въпрос, в следствие на по-лошата банкова ликвидност, предизвикана от кризата в еврозоната. През ноември тази година по данни на централната банка на ОАЕ, обемът на банкови депозити в Емирствата се е понижил с 16 млрд. USD. Това е първият отчетен спад последните шест тримесечия.

„Кредитният сектор в ОАЕ може да се справи с всяка криза благодарение на стабилното търсене” е мнението на Жан Люк Дебоа, управляващ директор на консултантската компания Homematters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vladimir

    0 0 Отговор
    This makes everything so comlpeetly painless.