13 Януари, 2012 16:51 8 063 3

Ръст от 20% в продажбите

  • дубай-
  • имоти-
  • сделки

По официални данни, през 2011 г. в Дубай са били сключени 20% повече покупко-продажби с недвижими имоти в сравнение с 2010-а. Общият обем на транзакциите възлиза на 38.9 млрд. USD.

„Данните доказват, че имотният пазар в Дубай е отново привлекателен за чужденци” казва Султана Бути бин Междин, генерален директор на поземления департамент. За да привличат повече чужди предприемачи, властите в Дубай отделиха през миналата година специално внимание на прозрачността на пазара. Така например, Управлението за регулиране на пазара на недвижими имоти публикува списък с 23 подозрителни фирми, които се занимават с посредническа дейност, но не посочват лицензионния си номер върху рекламите, които публикуват.

В края на 2011 г. една от посредническите компании – Nakheel, реши, че трябва да взема такса „вход”, за да допуска собствениците и гостите на комплекса Palm Jemirah до плажа. Това предизвика вълна на недоволство у купувачите и наемателите на комплекса. Наемател казва, че е възмутен от факта, че е платил 54 000 USD, за да ползва апартамент в Palm Jemirah за период от половин година, а сега му искат и такса „вход” за плажа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГладенБрокер

    2 0 Отговор
    Пак трепна брокерското сърчице
    И ... о не. пак не е за Бе Ге
  • 2 Senan

    0 0 Отговор
    You're on top of the game. Thanks for srhinag.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.