Отидете към основна версия

2 068 5

Футуристично изпълнение (СНИМКИ)

  • австралия-
  • мелбърн-
  • архитектура-
  • дизайн

С футуристично архитектурно изпълнение може да се похвали австралийският град Мелбърн. То свързва търговския център Chadstone и разположената в съседство офис сграда. Става дума за изящен дървен свод с дължина 110 метра с ландшафтен дизайн, създаден от архитектурното бюро Make Architects. Името му е The Link.

Съоръжението е приютило места за отдих, кафене и ресторант. С помощта на ескалатори и стълби човек може да се придвижва на различни нива.

Арката на The Link е от италианска листвена дървесина и е с височина 15 метра. Тя е повдигната на стоманена основа и бяла тръбна конструкция. Навесът е направен от разтегнат полупрозрачен PTFE.

Обикновените материали, от които е направена връзката между двата обекта, скрива сложността на цялата конструкция. Детайлите могат да бъдат разгледани само, ако човек е под навеса.

Дървените арки са под формата на купол, от чийто две страни има вечнозелени растения. Ресторантът се намира на горното ниво. The Link е отлично място за провеждането на различни по вид събития.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Продажбите с 30% надолу

    Пазарът на недвижими имоти в Мелбърн също почувства негативните последствия от кризата с коронавируса. Според анализатори, обемът продажби ще спадне с ...
    05.06.2020
    4 063
    10