Отидете към основна версия

31 932 28

Синът на известен политик си купи луксозен имот

  • русия-
  • москва-
  • рогозин

Цената му е 2 млн. EUR, а доходите – в пъти по-малко

Синът на ръководителят на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин – Алексей, вече е собственик на луксозен апартамент в северозападния московски комплекс „Триумф Палас“. Разгънатата застроена площ на апартамента е 208 кв.м, а цената – 180 млн. руски рубли, или малко над 2 млн. EUR.

Впечатление прави, че за последните 8 години синът на Рогозин е изработил 55 млн. рубли, което е в пъти по-малко от цената на имота. Алексей е придобил имота от един от главните изпълнители на Министерство на отбраната и „Роскосмос“ Сергей Сураев през 2019 г. Това става няколко месеца след като Алексей Рогозин напуска поста директор на Авиационния комплекс „Илюшин“.

„Триумф палас“ е един от най-елитните проекти в руската столица. Построен е в периода 2001-2006 г. Състои се от 9 жилищни сгради, всяка от които е с различна височина. Най-висока е централната сграда – 261 метра с 57 етажа. Комплексът беше подложен на големи крити от страна на архитектурната общност в страната. Бяха изтъкнати редица недостатъци съпоставяйки проекта със сталинския тип сгради, неизразителното и механично решение на фасадата, лишена от художествена естетика, както и липсата на добра инфраструктура към комплекса.

Цените на имотите в „Триумф палас“ предполагат и по-отбраната клиентела. Сред собствениците на имоти са певци, музиканти, актьори, продуценти. Под наем е живял и управителят на „ВКонтакте“.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.

Свързани новини