Отидете към основна версия

663 0

Четири са кандидатит за купуване на АДИС

  • трябва-
  • кандидатите-
  • имоти-
  • родина-
  • агенцията-
  • ипк родина

Рекорден брой потенциални кандидати са закупили до крайния срок 27 юни конкурсна документация за приватизация на 100% от капитала на Агенцията за дипломатически имоти в страната /АДИС/, научи в. ПАРИ. Според наш източник кандидатите са около 40, но от Агенцията за приватизация нито потвърдиха, нито отрекоха информацията. Поне 6 са проявили подобен интерес към продажбата на 51% от ИПК Родина. Закупената документация не съдържа информационен меморандум заради въведеното от АП условие за предварителни квалификационни изисквания към купувачите. Днес изтича крайният срок, в който те трябва да представят в АП необходимите документи според съобщените критерии за покупката на двете дружества. До 7 юли кандидатите трябва да бъдат сертифицирани от АП. Тогава изтича и срокът, в който те ще могат да закупят информационен меморандум за двете дружества. Срокът за подаване на индикативни оферти е 16 юли. АП очаква сериозен интерес от външни купувачи към АДИС и от сериозни издатели и полиграфисти към ИПК Родина, казаха от агенцията.
Какви са купувачите?
Кандидатите за АДИС трябва да са инвеститори с най-малко 3-годишен опит в стопанисването и управлението на недвижими имоти и приходи от дейност в тази област за 2002 г. над 10 млн. EUR. Те трябва да управляват недвижими имоти на обща стойност над 60 млн. EUR, или с обща площ над 100 000 кв. м. Допускат се и консорциуми, в които поне един от участниците отговаря на тези условия.
Кандидатите за ИПК Родина трябва да са инвеститори, които упражняват редакционно-издателска или полиграфическа дейност и имат приходи от нея за 2002 г. над 10 млн. лв.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини