Отидете към основна версия

5 382 0

Перлата на луксозните имоти е Истанбул

  • лукс-
  • истанбул-
  • турция

Клиентите, които предпочитат да купят луксозни апартаменти и къщи в Турция, избират Истанбул. Това са предимно богаташи от Азия, Близкия Изток и Русия.

През последните пет години сегментът на луксозни имоти нараства с по 15% всяка година, сочат данните на компанията Coldwell Banker. „Все повече богаташи от Близкия Изток, Русия, ОНД и Централна Азия идват, за да се насладят на културните ни забележителности, историята, естествената красота и комфортния климат на Истанбул. „Арабската пролет” също така доведе голям брой клиенти от Тунис, Египет и Сирия”, казва Биргул Далгакиран, управител на представителното на Coldwell Banker в Турция.

От 1 до 10 млн. USD варират цените на луксозните апартаменти в Истанбул. Къщите се търгуват срещу 50-60 млн. USD. Най-търсени остават имотите, които са в непосредствена близост до Босфора или с изглед към него. Предпочитани са квартали като Бебек и Нишанташъ в европейската част на града и Башат Стрит в азиатската.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Поскъпването на имотите задмина инфлацията

    С 20% поскъпнаха недвижимите имоти за една година в Турция. В Истанбул цените се повишиха с 15%. В столицата Анкара и в Измир сделки се сключват с ...
    26.06.2014
    9 587
    3
  • Първата подземна джамия

    В центъра на Истанбул се появи първата подземна джамия в Турция. Автор е арх. Емре Аролат. Единственото, което подсказва за наличието на джамия, е ...
    08.05.2014
    1 909
    0