Отидете към основна версия

17 Декември, 2014 14:54, обновена 17 Декември, 2014 14:54 21 262 25

12-годишна твърди, че е отвлечена и изнасилена (Обновена)

  • отвлякоха-
  • изнасилиха-
  • двама-
  • крупник

Очаква се лекар да направи преглед и да установи има ли изнасилване

12-годишно момиче твърди, че е било отвлечено и изнасилено от двама мъже, съобщиха от Struma.com.

Момичето е постъпило в тежко състояние в Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград снощи. То е от симитлийското село Крупник и е съобщило на родителите си и полицията, че е било отвлечено и изнасилено от двама мъже.

Детето е настанено в АГО отделение на МБАЛ Благоевград, очаква се лекар да направи преглед и да установи има ли изнасилване.

Веднага след сигнала, полицията е предприела мерки за изясняване на случая.

Момичето е учила в Симитли. След като детето не се прибрало след училище у дома, притеснените родители сигнализирали в полицията. Инцидентът вдигнал на крака полици и спешни медици от Симитли.

В 21,20 часа детето е открито мокро край река. Незабавно му е оказана на място първа помощ от лекарски екип и с линейка е транспортирано до благоевградската болница.

Работата по случая продължава.

12-годишното момиче не е било изнасилено. Това установи приключилият преглед, извършен от съдебен медик в отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ-Благоевград.

Оказа се, че малолетната има други проблеми, свързани с кризата на възрастта й. С нея ще работят психолози от детска педагогическа стая в ОДМВР-Благоевград. Днес психолози ще разговарят и с родителите на момичето.

Случая стигна и до министерството на образованието, откъдето изискаха спешен доклад. Местният инспекторат по образованието е изпратил пълните подробности около съчинената история на ученичката в 7 клас на СОУ "Св. Св Кирил и Методий" в Симитли.

Вчера класът й е имал контролно. Момичето, заедно с още 2 съученички, са избягали от час и са се скрили в тоалетната, където в 17. 30 часа ги е заварила учителка от училището им. Пред нея те казали, че са избягали от час. В 18.30 часа, пътуващите за селата ученици се качили на автобус заедно с учителката. В автобуса се е качила и седмокласничката. Когато рейсът спрял на спирката в Крупник тя е слязла.

Според психолозите и доклада на директорката на училището, ученичката е взела решението да избяга, опасявайки се, че майка й ще разбере за бягството от час и ще й се кара.

Така инсценирала отвличането си. Това казала и най-напред на родителите си, когато полицаите я намерили, след сигнал от майката, че не се е прибрала. Веднага след думите на момичето са започнали издирвателни мероприятия, но без резултат. Похитители няма. По-късно, чрез преглед, лекари в болницата установили, че няма данни за изнасилване. След като останала насаме с психолозите, ученичката признала всичко и, че го е направила от страх.

Подробностите, описани от проверката бяха докладвани днес на инспектората, откъдето пък изпратиха доклада до министерството на образованието. Със семейството и момичето освен психолози ще работят и специалисти от отдела за закрила на детето и социални работници.

Криза на възрастта, така психолозите определят поведението на момичето. В този период децата чувстват осезателно липсата на внимание, твърде възможно е момичето да е търсило и вид внимание от страна на родителите си, твърдят специалистите.

От полицейска гледна точка случаят е приключил.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини