Отидете към основна версия

8 Юни, 2016 12:03, обновена 8 Юни, 2016 12:03 3 693 4

Близо 2 млн. лв. са откраднати от пощата в Хасково

  • обраха-
  • пощата-
  • хасково-
  • откраднати-
  • милиона

Обир като по филм

Снимки: БТА

Над 1 милион и 800 хиляди лева са били откраднати тази сутрин при обира на Централната поща в Хасково, съобщи БНР от източници в Министерството на вътрешните работи.


Голяма част от парите са били предназначени за изплащане на пенсии. Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата.


Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан от крадците и залят с препарат "Белина". След това нападателите са демонтирали охранителните камери. След като са взели парите, те са се опитали да заличат следите. В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, е разлят препарат. Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон.


Според източници от разследването обирът е подготвян дълго време и е извършен много професионално, не се изключва и участие на служители от пощата.


Сигналът за обира е подаден в 4.30 часа от случаен минувач, който чул виковете на завързания охранител.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков обясни, че при проверката е установено, че неизвестни са проникнали с взлом в пощенския клон, откъдето от каси са откраднати неустановено към момента количество парични средства.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.


Полицията е започнала разпити на криминалния контингент, извършват се огледи. Пощата в Хасково ще остане затворена през целия ден.

Пенсиите ще бъдат пренасочени към други клонове в града. Състоянието на пострадалият охранител е добро.

От „Български пощи“ ЕАД съобщиха, че създават организация за възстановяване на нормалното изплащане на пенсии в рамките на днешния ден. Утре изплащането ще продължи по график като клиентите на БП ЕАД, които не са успели да получат пенсиите си днес, ще могат да го направят утре.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини