Отидете към основна версия

2 429 0

В ареста остават 7 гранични полицаи от ГКПП Дунав мост

  • румяна арнаудова-
  • дунав мост

В рамките на разследването са използвани СРС-та, прокуратурата разполага и с доказателства от видео наблюдение и аудио записи

Седем от задържаните 10 служители на Гранична полиция са обвинени за организирана престъпна група. Те са задържани за 72 часа. Това заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В рамките на разследването са използвани СРС-та, прокуратурата разполага и с доказателства от видео наблюдение и аудио записи.

След документирането чрез СРС-та прокурорите са разпоредили последващи разпознавания от снимки от лицата, от които са искани подкупите да разпознаят кой служител е искал подкуп.

Групата се е занимавала с корупционни престъпления, искания и получавания на подкупи. Събрани са достатъчен брой доказателства, разпитани са и около 10 свидетели, 2-ма, от които пред съдия от Специализирания Наказателен съд.

Искането за подкуп е било мотивирано, за да не подават заявление за щателна митническа проверка. Служителите на граничния пункт са получавали суми макар и в не голям размер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини