Отидете към основна версия

7 570 17

Богаташкият син, който уби двама в ПТП, с 12 нарушения на пътя

  • любомир трайков-
  • нарушения-
  • пътя-
  • уби

Любомир Трайков излиза на свобода срещу 15 хиляди лева гаранция

Снимка: trafficnews.bg

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение спрямо Любомир Трайков, на 26 г., за причиняване на смърт на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние.

На 18 ноември 2016 г., около 1,20 часа през нощта, в Пловдив на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев", при управление на лек автомобил, марка "Аudi А7", в пияно състояние, Любомир Трайков е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и телесни повреди на други две лица.

Четиримата пострадали са пътували в лек автомобил, марка "Peugeot 405". Същия ден Окръжна прокуратура-Пловдив е повдигнала горепосоченото обвинение.

Обвиняемият Любомир Трайков е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, считано от 9,50 ч. на 19 ноември 2016 г., когато му е било предявено обвинението в присъствието на негов упълномощен защитник. По лекарско предписание той се намира в болнично заведение, където се охранява от служители на сектор "Арести" към Областна дирекция "Изпълнение на наказанията"-Пловдив.

Факти.бг припомня, че 26-годишният Любомир Трайков е син на големия транспортен бос в Пловдив Младен Трайков. Младежът има 12 нарушения на пътя. 7 от тях са административни, а 3 са фишове за висока скорост, стана ясно в съдебна зала.

В жестоката катастрофа на място загинаха 46-годишният баща на 3 деца Атанас Ламджиев и колежката му 42-годишната Виолета. Мъжът остави сираци 3 деца, а жената бебе на 1 година.

Прокурор Пинчев разказа какво се е случило в нощта на трагедията. В 1:20 часа Аudi А7, управлявано от Любомир лети с бясна скорост и завива на ляво по посока централна гара. В този момент на ляво по посока гарата се опитва да завие и Атанас, който освен колежката си Виолета, вози и племенника си Димитър и 23-годишната му приятелка Полина , съобщи trafficnews.bg.

Колата е на "Трайков транс" ООД – Аudi А7, алкохолната проба е 0,67. Има един-единствен свидетел и очевидец на инцидента – Диян Ганев, който е таксиджия и според който Аudi-то го застига бързо на бул. „6 септември”, като без да намали, е влязло в кръстовището с "Руски" и е продължило по булеварда. По думите на свидетеля колата се е движела в пъти по-бързо от позволените 50 км/ч. В обясненията си Любомир обаче казва, че за да се включи в бул. "Руски", първо е бил спрял на червен сигнал. Той заявил в разпита, че е карал с около 60 - 70 км, но не бил сигурен. Той споменал, че не е имал време да реагира или да направи опит да спре.

Прокуратурата посочи и експертно мнение от сервиз, обслужващ марката Аudi. По технически данни на автомобила от 0 до 100 км колата може да ги развие за 5 секунди. От бул. „Шести септември” до удара са близо 200 метра, което значи математически пресметнато, че колата е можела да достигне и над 100 км/ч.

Ако бъде признат за виновен, Любомир може да получи от 3 до 15 години лишаване от свобода. Според прокуратурата е налице и втората предпоставка за взимане на най-тежката мярка – а именно, че той може да се укрие. Адресът на момчето се води село Първенец, но реално живее на бул. „Руски”.

Прокуратурата още смята, че той може да извърши и друго престъпление, тъй като към този момент книжката на Трайков не е отнета.

Според защитника Василев е много рано да се каже какви са предпоставките за предизвикване на ПТП-то. Адвокатите представиха уверение от университета, както и извлечение от фирмата, в която работи, а именно „Трайков транс”, като зам.-управител, че е зает и има важна роля както във фирмата, така и в семейството. Той е бил искрен, нищо не е скрил по време на разпитите, той е студент, работи и няма как да се укрие. Адвокат Василев добави още, че семейство Трайкови организира акция за кръвосъбиране за пострадалата Полина.

„След катастрофата той е имал 24 часа на разположение да се укрие, но не е избягал, а напротив – съдействал е на полицията”, увери адвокатът.

Оказа се, че адвокат Михайлов е личен приятел на Трайкови. Познавал Любомир от малък и го представи като изключителен млад човек. Отличавал се винаги с ум, находчивост и ученолюбивост. Учи бизнес информационни технологии, което му било мечта от малък. Справял се отлично във фирмата, поддържал компютърната система и отговарял за 200 работници. Със задържането му това можело да доведе до загуба за фирмата и тези 200 работници да бъдат уязвими.

Последните думи на Трайков, преди съдът да се оттегли за решението си, бяха: "Искрено много съжалявам за това, което се случи”.

В залата бяха бащата на Любомир, както и брат му. Бащата изказа искрени съболезнования на семействата на загиналите.

В крайна сметка Пловдивския окръжен съд прецени, че няма опасност Трайков да се укрие и да извърши друго престъпление. Той излиза на свобода срещу 15 хиляди лева гаранция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини