Отидете към основна версия

2 534 30

Главният секретар на МВР: Престъпността спада!

  • младен маринов-
  • престъпност-
  • престъпления-
  • отчет-
  • спад

Средната разкриваемост на грабежи е 45.4%

Снимка: БТА

Главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов заяви в сутрешния блок на БНТ, че от ведомството отчитат спад на извършените престъпления с 5,5%.

"Сериозен е спадът при извършваните грабежи, като там се покачва и разкриваемостта, която средно за страната е 45.4%“, допълни той.

По отношение на кражбите - имаме също намаление в сравнение с миналата година, процентът на разкриваемост там е 31.6, коментира той.

„Като цяло мога да кажа, че по всички показатели, които формират битовата престъпност, ние отчитаме намаление на извършените престъпления“, заяви още Младенов.

Той коментира, че т.нар. акция „Респект“ не е нещо ново и добави, че още с встъпването си в длъжност един от приоритетите е бил ограничаване на битовата престъпност.

„Основно целта е да се наситят определени населени места с по-сериозно полицейско присъствие по линия на оперативно-издирвателната работа, да се проверяват лица от активния криминален контингент с оглед тяхното местонахождение, миграция, в момента по-засилено е присъствието по черноморските курорти“, обясни главният секретар на МВР.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини