10 Септември, 2018 13:53 7 608 18

Младен Маринов: Между белия автобус и престъпността

  • младен маринов-
  • мвр-
  • убийства-
  • обири-
  • грабежи-
  • оставки

Рокада, която може да събори кабинета

Спряганият за нов вътрешен министър Младен Маринов стана известен покрай антиправителствените протести през 2013 година срещу правителството на Пламен Орешарски. Тогава като заместник-директор на СДВР той е бил отговорен за опазването на реда около парламента. По негово време се случи и т. нар. нощ на белия автобус, когато беше направен опит депутати от управляващото тогава мнозинство да бъдат изведени от Народното събрание с автобус.

При назначението на Маринов за главен секретар от правителството „Борисов 3“ се появи информация в сайта на в. „Капитал“, че той влиза на ключовата позиция като част от квотата на депутата от ДПС Делян Пеевски в силовото министерство. Предшественикът на Маринов - Георги Костов, който беше назначен, след като вътрешен министър стана Румяна Бъчварова, бе предложен за уволнение от служебното правителство заради липсата на политическо доверие.

Престоят на Младен Маринов като главен секретар на МВР ще се запомни с редица скандали. Един от знаменателните беше издирването на избягалия затворник от Централния софийски затвор Владимир Пелов. Последният беше убит при престрелка в Ботевград в нощта на 5 юни. От МВР се оправдаха, че не са очаквали Пелов да се разхожда маскиран със суичър с качулка. Освен това Пелов си бил пуснал и брада.

Всичко това бледнее пред опитите на МВР под ръководството на Младен Маринов да залови масовия убиец Росен Ангелов. Той беше издирван в района на Нови Искър за убийството на шестима души.

Районът бе заварден от полицаи и военни и се претърсваше в широк периметър. Тялото на Росен Ангелов беше открито в друга вила в района на Луково, съседна на тази, в която се смята, че е обитавал преди убийствата. От МВР обявиха, че Росен Ангелов се е самоубил с пистолет в лявото слепоочие.

На 20 март пътници на авиокомпания „България еър“ от Париж за София кацнаха без да минат гранична проверка.

Случаят вбеси премиерът Бойко Борисов, който привика спешно на заседание цялото ръководството на МВР.

Случката беше изключително конфузна на фона на усилията на премиера и цялото правителство да убедят Европа, че пазим добре външните Шенгенски граници, коментират експерти по сигурността.

При управлението на Младен Маринов зачестиха и обирите на банкомати. Те бяха зрелищни с взрив и изчезване с парите. Грабежите бяха както в София, така и в други градове на страната.

Дори и зрелищно преследване на обирджиите на банкомати в Пернишко само показа, че полицията не може да ги хване.

Прибавете към тези издънки фалшивите действия уж за озаптяване на ромската агресия не само в Асеновград, а в цяла България. Не трябва да забравяме и съществуващия проблем с престъпността по селата, както и някои от безумните промени в Закона за пътищата, в който шофьорите са виновни за всичко, скрилите се отново катаджии в храстите и картината ще лъсне в целия си „блясък”.

Часове след номинацията на Младен Маринов за вътрешен министър от полицейския синдикат се оплакаха, че все още не са изпълнени поети ангажименти.

Експерти по сигурността отбелязват, че МВР разполага с огромен бюджет, но той се управлява лошо. Полицаите не зачитат правата на гражданите, а корупцията във ведомството е пословична.

Списъкът може да бъде продължаван .....

Ето и кратка биографична справка:

Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен.

През 2005 г. завършва право в Юридическия Факултет при УНСС. В МВР е от 1991 г. През 1997 е назначен в отдел "Охранителна полиция" при Столична дирекция на вътрешните работи, а от юни 2013 г. става заместник - директор на СДВР. Година по-късно вече е директор на СДВР.

С указ на президента на Република България Румен Радев от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на министерството на вътрешните работи. Той е едва вторият министър на вътрешните работи, който преди това е бил главен секретар. Предишният е Богомил Бонев, който също е бил и шеф на СДВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 несведущ

    20 3 Отговор
    Абе, този ли е Маджо?

    Коментиран от #15

  • 2 Танас

    49 2 Отговор
    В CV-то и пропуснато, че е бил шофьор на Мето Илиянски
  • 3 Русенец

    42 4 Отговор
    Поредния Случайник, с ниско образование, като всички от ГЕРБ, но с големи амбиции, който ще е подлога на Борисов и връх на некадърността на кадрите в управлението на България.
  • 4 ръката на Цветанов

    27 3 Отговор
    Поредната партийна калинка....
  • 5 Радиоточка "Позитано"

    4 22 Отговор
    Давайте дрогари,очернете го колкото моге повече,скоро ще вземем власта,ние сме на всеки милиметър.
  • 6 тЪпЕт

    13 2 Отговор
    От глупав по-глупав БГ едишън и субтитри.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 джото

    19 1 Отговор
    СЪЩО Е БИЛ ОХРАНИТЕЛ В "ИЛИЕНЦИ"!!

    Коментиран от #9

  • 9 Антон Тодоров

    28 1 Отговор

    До коментар #8 от "джото":

    Не само в Илиенци. Той е бил шофьор и пазач на Мето Илиенски. Предложен е за министър от пазача на бай Миле. Няма нищо за чудене.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КОЙ

    8 0 Отговор
    В тази кратка биографична справка има още инфо, достъпна е и е доста интересна, с 2 думи новия министър е аверче на КОЙ.
  • 13 112

    3 2 Отговор
    Най тъпия ли ? Естектвено - така се прави в Булгаристан.
    И Радев много го биваше ,де ,но и тоя ще е достоен заместник-
  • 14 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "DebbieCarter":

    Мн зле!!!
  • 15 аналитик

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "несведущ":

    Не е този. Маджо е Младен Михалев. Понастоящем бизнесмен и в Швитцерланд и тук и кой ти знае къде? Бая пари придобиха в мутренските бухалкови времена, а после държавата с някои мутри на власт се погрижи да са недосегаеми за миналото си... Тоя е Калинка.
  • 16 мвр

    3 1 Отговор
    поне е завършил не е като смешниците цв.цв.,бъчварката и военния смешко валката радев.
  • 17 KLOI

    3 1 Отговор
    Роден през 1971г. - започва работа в МВР 1991г. Т.е 20 годишен най вероятно като сержант. Чак 2005 г. завършва висше образование ие сигуерно тогава е на оф. длъжност. Работил в охраната т.е не е кримка.
  • 18 Хасанчо

    1 0 Отговор
    Това е ДОСтатъчно : Публикувано във факти.бг: Прибавете към тези издънки фалшивите действия уж за озаптяване на ромската агресия не само в Асеновград, а в цяла България. Не трябва да забравяме и съществуващия проблем с престъпността по селата, както и някои от безумните промени в Закона за пътищата, в който шофьорите са виновни за всичко, скрилите се отново катаджии в храстите и картината ще лъсне в целия си „блясък”.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове