Отидете към основна версия

24 154 124

Цигани скачали върху главата на жертвата в Асеновград

  • асеновград-
  • убийство

Двама непълнолетни роми са подсъдими за тежкото убийство

Илюстративна снимка, БГНЕС

На 26 май жестоко убийство потресе Асеновград. Усмъртяването на 48-годишен мъж е било извършено по изключително брутален начин.

Пред магистратите от Окръжния съд в Пловдив днес застанаха двамата подсъдими за престъплението - 15-годишният Исмаил Асан и 17-годишният Митко Асенов. Двамата цигани бяха арестувани веднага след убийството в нощта на 26 май. Днес прокуратурата иска постоянното им задържане в ареста, предаде от съдебната зала TrafficNews.

По време на първите минути в съдебната зала са били разкрити подробности за начина на причиняване на смъртта на 48-годишния мъж, който е от турски етнос. Първоначално непълнолетните роми ударили в носа мъжа, който се прибирал към дома си. Митко и Исмаил издърпали торба от мъжа, като успели да задигнат 3 лева и мобилен телефон.

От удара обаче мъжът паднал на земята. Носът му бил счупен и последвало силно кръвотечение. Циганите оставили така жертвата си и отишли до близък магазин, откъдето си закупили алкохол. След малко се върнали на мястото на инцидента и когато видели, че мъжът все още е там в безпомощно състояние, по-малкият, Исмаил, започнал да скача бос върху главата на 48-годишния мъж, докато го убил.

Магистратите споделиха, че има данни и за упражнена сила около врата на жертвата – следи от опити за удушаване.

Таксиджия, паркирал в близост, станал свидетел на престъплението и веднага повикал полицейски екип, който е бил в близост на съседна улица. Униформените заварили младежите над трупа и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали екип на "Спешна помощ". За съжаление медиците успели единствено да констатират смъртта на асеновградчанина.

Исмаил и Митко са прекарали 72-часа в ареста, а днес се иска постоянното им задържане.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини