Отидете към основна версия

4 645 14

Вижте ВИДЕО от спецакцията на антимафиотите край Пловдив

  • нелегални цигари-
  • фабрика-
  • труд

Разкрит е и авариен изход - тръба, от който със скейтборд и фенери е било възможно бързото извеждането на работещите в цеха

снимки: МВР

МВР разпространи видеозапис и снимки от спецакцията на ГДБОП, при която в пловдивското село Труд бе открита една от най-големите до момента фабрики за нелегално производство на цигари.

В операцията са взели участие и служители на ДАНС и Агенция "Митници". На пресконференция директорът на агенцията Георги Костов заяви, че дори опитните му служители били впечатлени от технологията, която открили във фабриката. По думите му, откритите две марки цигари, произвеждани в нея, държат 11 % от контрабандата в страната, според наскоро предоставеното проучване. Произведените цигари били предназначени основно за нашия пазар.

На територията на село Ръжево Конаре пък е открит цех, в който се е извършвало предварителното обработване и нарязване на тютюна. Проведени са претърсвания на 8 адреса, 3 моторни превозни средства, на ремарке, паркирано в Пловдив. Открити са много на брой мастербоксове с готова контрабандна продукция, консумативи за цигари, тефтер, на който се е водело т.нар. "черно счетоводство" за произведеното.

Цехът също бил изцяло законспириран. Отвън видимо нищо не подсказвало, че зад балите сено, подредени по специален начин, има проход, отвеждащ към помещението. Разкрит е и авариен изход - тръба, от който със скейтборд и фенери е било възможно бързото извеждането на работещите в цеха при евентуална проверка.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.

Свързани новини