Отидете към основна версия

1 721 1

Задържан е микробус с боеприпаси /Обновена/

  • микробус-
  • боеприпаси-
  • задържан

Днес следобяд е задържан лекотоварен автомобил с военни боеприпаси. Това е станало в Сливенско, съобщиха от МВР.

Според Фокус сигналът е получен от КАТ Ямбол около 16.00 часа, тъй като навсякъде в областите има контролно-пропускателни пунктове.  На място е отишъл дознател със служители от Криминална лаборатория. В микробуса са намерени военни боеприпаси. Случаят е предаден на Военна прокуратура и Военна полиция.

Според Нова телевизия са намерени в микробуса 103 ракети земя-въздух.

Микробусът е бил спрян от органите на реда по подаден сигнал. Това е станало на пътя Сливен - Ямбол. Ракетите били превозвани от две цивилни лица, които са задържани за 24 часа. Случаят е предаден за разследване на Сливенската окръжна военна прокуратура и Военна полиция.

Заместник-окръжният военен прокурор на Сливен полковник Христо Тинев каза, че следствието ще изяснява произхода на т.нар. неуправляеми ракетни снаряди, които се изстрелват от въздуха, откъде са придобити или пък откраднати. В момента се извършват необходимите следствени действия.

По непотвърдена информация всяка от ракетите струва около 20 000 лв.

От МВР не съобщават повече подробности, но уточняват, че на 08 юни /петък/ в 10.30 часа в сградата на ОДМВР-Сливен главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев и председателят на Военно-апелативната прокуратура генерал Крум Манов ще дадат информация за задържания този следобед лекотоварен автомобил с военни боеприпаси.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини