Отидете към основна версия

13 832 14

Шофьор на ТИР пил, заспал и катастрофирал

  • мвр-
  • катастрофа-
  • тир-
  • шумен-
  • алкохол
Снимка: БГНЕС

Водач на товарен автомобил седнал зад волана пиян, заспал и катастрофирал. Познатата случка станала около 23:30 часа снощи по главен път Шумен -  Варна, близо до град Нови пазар. В района на автоморгата движещият се по ул. „Христо Смирненски” товарен автомобил „МАN” с ремарке и силистренска регистрация не спира на знак „Стоп”, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Шумен.

По пътя с предимство се движи водач на влекач с прикачено полуремрке с варненски регистрационни табели. Резултатът е ясен. При станалото пътно- транспортно произшествие товарният автомобил ”МАN” се преобръща на пътното платно. Изсипва се част от возения в него товар - жито.

На ремаркето с варненска регистрация и превозвания товар/ контейнер/  са нанесени материални щети.

Водачите са изпробвани с дрегер. За шофьора на „МАN”- а, 44-годишен мъж от   Тутракан, са отчетени 2, 13 промила алкохол. Той е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Установено е, че е заспал зад волана.

Малко преди да стане инцидентът е получен сигнал от граждани за водач на товарен автомобил, който минал по пътя Каолиново- Нови пазар, криволичейки. Мъжът на няколко пъти загасил автомобила по правия път. Пияният шофьор е задържан за срок от 24 часа в Районно управление „Полиция” – Нови пазар. Движението в тази част на главния път се регулира от пътни полицаи. Образувано е досъдебно производство. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кола не спира на STOP, удря патрулка

    Около 11.40ч. днес е възникнало пътно-транспортно произшествие с участието на полицейски патрулен автомобил на пл."Кристал" в Шумен, съоб ...
    09.08.2012
    1 570
    3
  • 15 са ранените при катастрофи

      През изминалото денонощие на територията на страната са станали 14 тежки ПТП с 15 ранени, съобщиха от СБА. За района на София са ста ...
    09.08.2012
    803
    2