Отидете към основна версия

8 236 32

Слави Ангелов: 26 години, омръзнало ми е... държавата е на ход

  • слави ангелов

Липсата на правосъдие доведе до това да стават все по-нагли и да използват подобни методи

Снимка: БГНЕС

"Омръзнало ми е от 26 години да посочваме някакви неща в телевизионни предавания, в статиите си... Държавата е на ход. Тя трябва да свърши тези неща, а ние после да коментираме. Така е в нормалните държави. Затова там няма такива изстъпления, защото там ролите са правилно разпределени в обществото. Така разследващият журналист Слави Ангелов коментира собствения си побой и силовата организирана престъпност в България в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Нещата при мен се подобряват. Замислих се, преди много време, когато бях на 24 години, ми се случи нещо подобно. Тогава една кола ме помете от автобусна спирка в София с 80 километра в час. Това е удар, който не може да ти нанесе нито един боксьор или ММА боец. Летях 10-15 метра и имах толкова тежки травми, че лечението ми продължи повече от година. Тогава се запитах защо това се случи на мен. По-лесно е да спечелиш от тотото, отколкото да те блъсне кола на автобусна спирка. Сега също започнаха да ми се въртят такива въпроси из главата, но някак си вече знаех, че съдбата ми е такава - да минавам през изпитания и да се боря за някакви неща", заяви той.

"Сега съм с фрактура на носа, счупен крак и други, по-леки травми, които малко по малко минават. Опитвам се отново да работя и тази история да остане зад гърба ми".

"Не успях да разпозная никого, тъй като, когато се случи този инцидент, аз видях единия от нападателите - първият, който ме събори на земята. Другите дойдоха след това с метални предмети, за да ми счупят крака. Този човек беше с маска и аз няма как да го разпозная, а и действието се разви много бързо", обясни Ангелов.

"Много подобни инциденти като онзи с д-р Цалов (бел. ред. - пребит в същия район "Подуяне" преди две години) се случиха, защото беше оставен "на трупчета". Липсата на правосъдие доведе до това да стават все по-нагли и да използват подобни методи", убеден е Ангелов.

Чии интереси са наранени? Стоят ли по-големи цели зад нападението като дестабилизация на държавата, с оглед на изнесената информация, че поръчителите се крият в чужбина?

"Всичко е възможно. Често в престъпния свят причината не е една, а е комбинация от няколко. След като полицията и прокуратурата казват, че имат своите версии, нека ги оставим да работят. Това, което знам за себе си, е, че просто поръчителите са с много нисък праг на търпимост. Те живеят в миналото, използват методите от 90-те години и това говори само за себе си", обясни още Ангелов.

"Имам версии кой стои зад това. Нека властите си свършат работата. Омръзнало ми е от 26 години да посочваме някакви неща в телевизионни предавания, в статиите си... Държавата е на ход. Тя трябва да свърши тези неща, а ние после да коментираме. Така е в нормалните държави. Затова там няма такива изстъпления, защото там ролите са правилно разпределени в обществото", възмутен е журналистът.

"Властите се забавиха с арестите, за да съберат достатъчно доказателства, което, надявам се, да доведе до присъди. Доколкото до поръчителите, тях животът ги наказва, но все пак се надявам, че държавата ще ме опровергае", допълни Слави Ангелов.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 34 гласа.

Свързани новини