Last news in Fakti

24 Април, 2020 18:43 8 216 32

Слави Ангелов: 26 години, омръзнало ми е... държавата е на ход

  • слави ангелов

Липсата на правосъдие доведе до това да стават все по-нагли и да използват подобни методи

Слави Ангелов: 26 години, омръзнало ми е... държавата е на ход - 1
Снимка: БГНЕС

"Омръзнало ми е от 26 години да посочваме някакви неща в телевизионни предавания, в статиите си... Държавата е на ход. Тя трябва да свърши тези неща, а ние после да коментираме. Така е в нормалните държави. Затова там няма такива изстъпления, защото там ролите са правилно разпределени в обществото. Така разследващият журналист Слави Ангелов коментира собствения си побой и силовата организирана престъпност в България в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Нещата при мен се подобряват. Замислих се, преди много време, когато бях на 24 години, ми се случи нещо подобно. Тогава една кола ме помете от автобусна спирка в София с 80 километра в час. Това е удар, който не може да ти нанесе нито един боксьор или ММА боец. Летях 10-15 метра и имах толкова тежки травми, че лечението ми продължи повече от година. Тогава се запитах защо това се случи на мен. По-лесно е да спечелиш от тотото, отколкото да те блъсне кола на автобусна спирка. Сега също започнаха да ми се въртят такива въпроси из главата, но някак си вече знаех, че съдбата ми е такава - да минавам през изпитания и да се боря за някакви неща", заяви той.

"Сега съм с фрактура на носа, счупен крак и други, по-леки травми, които малко по малко минават. Опитвам се отново да работя и тази история да остане зад гърба ми".

"Не успях да разпозная никого, тъй като, когато се случи този инцидент, аз видях единия от нападателите - първият, който ме събори на земята. Другите дойдоха след това с метални предмети, за да ми счупят крака. Този човек беше с маска и аз няма как да го разпозная, а и действието се разви много бързо", обясни Ангелов.

"Много подобни инциденти като онзи с д-р Цалов (бел. ред. - пребит в същия район "Подуяне" преди две години) се случиха, защото беше оставен "на трупчета". Липсата на правосъдие доведе до това да стават все по-нагли и да използват подобни методи", убеден е Ангелов.

Чии интереси са наранени? Стоят ли по-големи цели зад нападението като дестабилизация на държавата, с оглед на изнесената информация, че поръчителите се крият в чужбина?

"Всичко е възможно. Често в престъпния свят причината не е една, а е комбинация от няколко. След като полицията и прокуратурата казват, че имат своите версии, нека ги оставим да работят. Това, което знам за себе си, е, че просто поръчителите са с много нисък праг на търпимост. Те живеят в миналото, използват методите от 90-те години и това говори само за себе си", обясни още Ангелов.

"Имам версии кой стои зад това. Нека властите си свършат работата. Омръзнало ми е от 26 години да посочваме някакви неща в телевизионни предавания, в статиите си... Държавата е на ход. Тя трябва да свърши тези неща, а ние после да коментираме. Така е в нормалните държави. Затова там няма такива изстъпления, защото там ролите са правилно разпределени в обществото", възмутен е журналистът.

"Властите се забавиха с арестите, за да съберат достатъчно доказателства, което, надявам се, да доведе до присъди. Доколкото до поръчителите, тях животът ги наказва, но все пак се надявам, че държавата ще ме опровергае", допълни Слави Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ултрасите са престъпници

    45 3 Отговор
    Ами я да кажат ченгетата не знаят ли аджеба тия от София запад кви са,а?Какво се правят на заспали?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не се

    26 5 Отговор
    надявай на ,,държавата",Ами благодари на Бог,че са те оставили жив- късметлия си
  • 4 Евала

    56 2 Отговор
    В
    Всеки
    Квартал!
    на местно ниво се плаща на някой висш полицай! И нещата приключват на местно ниво! И трябва да стане чудо!!! За да се стигне до такива арести! Та нима полицаите не знаят кой със какво се занимава!!! Е защо взимат заплати! Кварталните къде са! Защо взимат заплати( та нима не са забелязали че тези. Карат карат скъпи коли, разполагат със пари а не работят!!!!!!кварталния прикрива! Защо има разследващи журналисти??????? Това не е ли работа на полицаите ( те да разследват) !!!значи излиза че Слави върши работата на куп ,хрантутници в полицията!!!!полицията нима неможе да се справи със престъпността!може и то за 3 дни може но няма желание защото от един престъпник на улицата се хранят и дознатели и полицаи и съдии и адвокати нека някой да ме поправи ако греша!!!
  • 5 ГРАЖДАНИН

    32 2 Отговор
    СЛАВИ как няма да ти е омръзнало като полицията е в основата на играта .Те и на хората им прави впечатление че Темида е глуха а МВР е глухо .след като за тен път се публикува .СДЕЛКА МЕЧТА за ДИРЕКТОРА на НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ който се облажил със скъп имот на скандално ниска цена в София .Явно хората настояват за справедливост и гласносТ
  • 6 астан

    12 10 Отговор
    този човек участва в мн. подла манипулация!
  • 7 1234

    33 4 Отговор
    Слави Ангелов, съжаления за случката ти, но за положението на държавата 33% от вината е на твоите събратя журналистите. Вие превърнахте журналистиката в един мутренски свръх печеливш бизнес.
  • 8 Ръмпези

    24 3 Отговор
    ДЪРЖАВАТА НА МАФИЯТА НА ХОД..ГЕШЕВ Е ДЪРЖАВАТА...ЦЯЛАТА СТРАНА НЕГО ЧАКА..ЧАКА ГО МИШО БИРАТА, БАРСЕЛОНА, ТЕФТЕРА НА ЗЛАТАНОВ...КЬОВЕШИ МИ Е НАДЕЖДАТА...
  • 9 Забележете

    34 1 Отговор
    26 години чалга, 26 години упадък, доказателство колко вредна е тази гнус. Не случайно е музиката на ромите, ритъм за необразовани и простовати, и на всичко отгоре му турили наименование поп-фолк. България, никога не е имала такава гнус във фолклора си, и никога няма да има
  • 10 пенсионер

    18 1 Отговор
    Славчо тя и твоята колежка от АФЕРА непрекъснато е подложена на психически тормоз но проявява мъжество и воля и не се отказва да разобличава корупираните чиновници и членове на правителството .В КРАЯ НАМИНАЛАТА ГОДИНА ИЗНЕСЕ ПОТРЕСАВАЩИ ФАКТИ .Висш МВР служител в Халкиди в къща на екс министър предупреждава участниците в канал за трафик на мигранти че ги разследват .Срещата е контролирана от гръцките служби .Премиера и МВР продължават да мълчат.Нелегалния канал се протежирал с чадър от МВР който който канал за трафик на нелегални мигранти се въртял от от полицейски служители .Афера дори публикува поименно с инициали участниците .Интересно чеза коледа същите са наградени .
  • 11 Дервиша

    8 20 Отговор
    Айде бегайте с тоя платен драскач бе, сега него ли ще го слушаме?
  • 12 Специалиста

    9 16 Отговор
    Ако те бият с тръби както твърди след 24 часа няма да можеш да си кажеш името, а този пишеше във фейсбук фермани на следващия ден!!!
  • 13 Професора

    6 17 Отговор
    И този почна да се занимава с политика.
  • 14 az #Победа75

    7 0 Отговор
    "Държавата е на ход. Тя трябва да свърши тези неща, а ние после да коментираме. Така е в нормалните държави. Затова там няма такива изстъпления, защото там ролите са правилно разпределени в обществото." Предполагам Ангелов има предвид преди всичко държавите от западна Европа. И в тази връзка искам да му припомня за съдбата на неговия колега Удо Улфкоте в Германия...  
  • 15 iQ 200

    14 4 Отговор
    Сега разследващите ще докажат, че поръчител е Васил Божков! В краен случай-Цветан Василев от Белград! Гениални са! Ама всичко гениално било много просто, нали?
  • 16 възмутен

    12 3 Отговор
    Потресен съм споделеното от адвокат Ина Лулчева в предаванетоВ тук и сега със Светла Петрова .
    Пазарът е под чадъра на държавата ОСТРО разкритикува прокуратурата за действията и по случая Милен Цветков .Много важно е как се контролира движението по пътищата и как се боримсрещу разпространението на наркотиците .Без съдействието на полицията контрабандата и разпространение на наркотици е невъзможно ..Обществото не вярва в системата .
  • 17 Иво

    4 9 Отговор
    Съветвам младият момък да си стяга багажа и гас през Т2. Да идва насам за да си е спокоен и да си развива таланта.
  • 18 Напомнително

    10 2 Отговор
    "Кучето" е заровено в Конституцията, която уж заради "демократичните ценности" направи нашата съдебна власт "най-независимата" на света... Помните ли, че преди да дойде на власт ББ обещаваше възмездие за кражбите и грабежа и за промени в гнилата съдебна система ? Даже по едно време говореше за свикване на Велико народно събрание, което да направи тази власт зависима от народа, като прокурорите и съдиите да се избират пряко от хората !
    Но като се усети, че и той и неговата шайка ще имат нужда от милосърдието на "независимата" съдебна власт взе да се ослушва като с.виня в картофи ! Даже направи всичко възможно да се обяви за "незадължителен" резултата от референдума организиран от екипа на Слави...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 jorj

    0 7 Отговор
    Кои са държавата ?!!!!!! Малко са те били твойте, за оплювянето на държавата !!!!!! Правим всичко каквото ни се иска, а както осерем нещата, държавата е виновна!!!!!! Кои, кой е държавата ??!!!! Да държавата са всички, които не са на страната на, правим каквото ни се иска!!!!! Да, държавата не защитава всички, които правят каквото трябва, но те немогат да се доредят от рева против държавата на правещите, каквото си искат в тази държава !!!!!!
  • 28 GOST

    5 13 Отговор
    Слави ,и на държавата й е омръзнало от журналисти като тебе,които й
    създават проблеми, да разследва КОЙ , КОЙ ги е бил.

    Коментиран от #31

  • 29 Аз аз

    12 0 Отговор
    Това е хода на държавата, да се случват всякакви престъпления и да няма правосъдие. Може би би било добре при липса на правосъдие да се появи лично правосъдие?!?
  • 30 ненчо

    12 0 Отговор
    големи биячи със трби защо не сте в турция така да усетите тежката ръка на закона бой по кифоната после бой по дупето ще ми станете като агъца мъжкари ли сте вървете там сеопитайте късмета ама яко дупе и 5 кг вазелин ще ви трябва пръдливци негодни един безпомощен човек страби щебиете .
  • 31 До GOST

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "GOST":

    На държавата не и ли омръзна да разследва и Братя Галеви,Цветан Василев,Веска Меджидиева,Васил Божков?Защото и омръзна да разследва нямаме разкрито нито едно политическо(икономическо)убийство .А на държавата и омръзна и борбата с ц.иганските грабежи,убийства и изнасилвания.Обаче държавата е неуморима в подхвърлянето на трохи за мисирките,в стремеж да се превърне в робовладелческа.Вече сме феодална република в мнозинството от районите.
  • 32 Хаха

    1 0 Отговор
    Къде па видяхте държава?