Отидете към основна версия

2 669 34

Данаил Кирилов: Парите на Божков не са пречка за правосъдието

  • данаил кирилов-
  • васил божков

Председателят на ВКС трябва да следи за закона по-добре от всеки гражданин

Снимка: БГНЕС

Председателят на ВКС трябва да следи за закона по-добре от всеки гражданин. Сайтът на Върховния касационен съд не е специален сайт за Лозан Панов. Това заяви пред "Беновска пита" по Канал 3 министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

"Нямам право да коментирам производството срещу съдия Андон Миталов", отговори министърът на въпрос дали съдията е получил подкуп, за да пусне председателя на сдружение "Русофили" Николай Малинов в Москва.

"Васил Божков и Цветан Василев не са над правосъдието, те го избягват. Когато бягаш най-малко се чувстваш недостижим", разкри Данаилов по темата за обвиняемите бизнесмени.

"Изненадвам се, че Божков не е в Абу Даби, защото там очакваме производство. Там е пусната молба и за повече информация за Георги Попов (собственикът на ПФК Левски)", допълни правосъдният министър.

Припомняме ви, че срещу Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди. Веднага след първото обвинение Божков изчезна. Малко по-късно се разбра, че той е в Обединените Арабски Емирства - Дубай.

"Парите на Божков не са пречка за правосъдието", коментира Данаил Кирилов.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 10 гласа.

Свързани новини