Отидете към основна версия

46 593 44

Убийството на Мария – подарък за рожден ден на моделката Маргарита

  • убийство-
  • мария-
  • менашки-
  • слънчев бряг

Менашки твърди, че не познава Мария, а в деня на убийството е бил на рожден ден на приятелката си

Снимка: e-burgas

Убийството на Мария Златанова, която бе зверски заклана в Слънчев бряг в нощта срещу понеделник, е подарък за друга жена – Маргарита Митева.  Тя е сегашното гадже на експолицая Михаил Менашки, обвинен за убийството. Досега събраните доказателства категорично доказват, че именно той е намушкал Мария. При това се е готвел да го стори, даже оглеждал мястото няколко дни преди това, съобщи BurgasInfo.com.

В неделя Маргарита имала рожден ден и заявила на Менашки, че той трябвало да й направи изключителен подарък. И окончателно да разкара бившата, от която Маргарита страшно ревнувала. Как си представяла подаръка? Ами например – да я понабие, но не повече. Това става ясно от досегашните разпити на замесените в любовния четириъгълник.  Основните доказателства се явяват ножът, изцапаната с кръв тениска на Менашки и показанията на Симеон Куминков, който се опитал да защити Мария и също бил ранен. Той разпознал по снимките Менашки.

Делото е още в самото си начало, днес за първи път съдът трябваше да се произнесе за мярката за неотклонение на Менашки. Самият той дойде в съда изключително спретнат, облечен отгоре до долу в маркови дрехи.  Според прокуратурата, досегашните доказателства са достатъчни, за да бъде Менашки оставен задълго в ареста. Освен че е убил Мария, е ранил друго лице, притежавал е незаконно оръжие, а преди това е уволнен за разпространение на фалшиви винетки. Прокуратурата е категорична, че именно Менашки е убиецът на Мария и трябва да остане в ареста, за да не се укрие. Адвокатът Кацарски заяви обратното – че категорични доказателства в това да бъде обвинен Менашки нямало.

„Не познавам този свидетел. Празнувах рожден ден на приятелката ми и не съм излизал никъде. Ако може да не ми налагат най-тежката мярка”, заяви бившият полицай. С изключително наглото си поведение той предизвика иронията в отговора на съдия Пламен Синков: „И каква мярка би ти паснала най-добре?” „Ами домашен арест... Или парична гаранция. Нямам намерение да се укривам”, отвърна обвиняемият. Той допълни, че най-вероятно го бъркали с някого – не познавал Мария и нямал любовна връзка с нея. Любовна връзка с барманката имал друг негов колега. „И защо е звъняла на теб тогава?”, попита съдията.

При разследването са иззети и телефоните, както на убитата, така и на Менашки. От разпечатките става ясно, че тя го е търсила. „Ами тя е известна в комплекса на доста колеги. И заведението е известно, макар че аз не съм ходил там”, заяви Менашки. „И е звъняла на всички наред ли?”, попита съдията и продължи: „Ти как точно си обясняваш случилото се? Значи Куминков е наръгал Мария отдясно, после се е качил отляво, намушкал е сам себе си и се е намазал с твоята фланелка?” „Ами, варианти много”, отвърна обвиняемият и хвърли смразяващ поглед към журналистите на излизане от съдебната зала.

Съдът постанови постоянна мярка „задържане под стража”. „Да, колкото и да си недоволен”, потвърди пред Менашки съдията Пламен Синков. Тя може да се обжалва.

По тениската на Менашки има кръв и от Мария, и от Куминков. Иззети са записи от видеокамери, поръчани са и други експертизи, които ще хвърлят  още светлина върху убийството. Засега основна роля в него играе новата изгора на полицая – Маргарита. Пред разследващите тя е обяснила, че е много ревнива, но не предполагала, че партньорът й ще доказва любовта си с убийство.

„Мислех, че най-много ще я набие, не повече”, заявила тя. Маргарита си признала, че вечерта наистина били заедно с Менашки, но после той излязъл, а тя не разбрала къде отива. Кухненският нож, с който е убита Мария, бил неин. Тя го носела постоянно в себе си, за да се брани от нападатели. Смятала, че ще я нападнат, тъй като била известна.  Непрекъснато правела сцени на ревност на Менашки и му казвала, че ако не зареже Мария, тя ще се самоубие с ножа си. Но шансовете Маргарита да бъде обвинена като съучастник или подбудител на убийството са минимални.

В съда днес бе и майката на Менашки, която е психолог по образование и работи като педагогически помощник в училище в „Меден рудник”. Жената скри лицето си с тъмни очила, а в торбичка носеше нова тениска за сина си, за да може да му я предаде и да го зърне поне за миг.

Михаил живее в бл. 30 в „Меден рудник”. В целия район се знае, че полицаят организирал канал за фалшиви винетки и ги разпространявал без да се крие. На купувачите казвал, че събирал пари за сватба с красива брюнетка. Не се знае дали връзката му с Мария наистина е приключила преди година, или все още продължавала тайно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Четвърт век затвор за убиец от Бургас

    Четвърт век затвор. Такава присъда трябва да изтърпи Михаил Менашки от Бургас, който на трети септември миналата година, заслепен от болезнена ревн ...
    05.03.2013
    1 280
    2