Last news in Fakti

5 Септември, 2012 15:35 46 527 44

Убийството на Мария – подарък за рожден ден на моделката Маргарита

  • убийство-
  • мария-
  • менашки-
  • слънчев бряг

Менашки твърди, че не познава Мария, а в деня на убийството е бил на рожден ден на приятелката си

Убийството на Мария – подарък за рожден ден на моделката Маргарита - 1
Снимка: e-burgas

Убийството на Мария Златанова, която бе зверски заклана в Слънчев бряг в нощта срещу понеделник, е подарък за друга жена – Маргарита Митева.  Тя е сегашното гадже на експолицая Михаил Менашки, обвинен за убийството. Досега събраните доказателства категорично доказват, че именно той е намушкал Мария. При това се е готвел да го стори, даже оглеждал мястото няколко дни преди това, съобщи BurgasInfo.com.

В неделя Маргарита имала рожден ден и заявила на Менашки, че той трябвало да й направи изключителен подарък. И окончателно да разкара бившата, от която Маргарита страшно ревнувала. Как си представяла подаръка? Ами например – да я понабие, но не повече. Това става ясно от досегашните разпити на замесените в любовния четириъгълник.  Основните доказателства се явяват ножът, изцапаната с кръв тениска на Менашки и показанията на Симеон Куминков, който се опитал да защити Мария и също бил ранен. Той разпознал по снимките Менашки.

Делото е още в самото си начало, днес за първи път съдът трябваше да се произнесе за мярката за неотклонение на Менашки. Самият той дойде в съда изключително спретнат, облечен отгоре до долу в маркови дрехи.  Според прокуратурата, досегашните доказателства са достатъчни, за да бъде Менашки оставен задълго в ареста. Освен че е убил Мария, е ранил друго лице, притежавал е незаконно оръжие, а преди това е уволнен за разпространение на фалшиви винетки. Прокуратурата е категорична, че именно Менашки е убиецът на Мария и трябва да остане в ареста, за да не се укрие. Адвокатът Кацарски заяви обратното – че категорични доказателства в това да бъде обвинен Менашки нямало.

„Не познавам този свидетел. Празнувах рожден ден на приятелката ми и не съм излизал никъде. Ако може да не ми налагат най-тежката мярка”, заяви бившият полицай. С изключително наглото си поведение той предизвика иронията в отговора на съдия Пламен Синков: „И каква мярка би ти паснала най-добре?” „Ами домашен арест... Или парична гаранция. Нямам намерение да се укривам”, отвърна обвиняемият. Той допълни, че най-вероятно го бъркали с някого – не познавал Мария и нямал любовна връзка с нея. Любовна връзка с барманката имал друг негов колега. „И защо е звъняла на теб тогава?”, попита съдията.

При разследването са иззети и телефоните, както на убитата, така и на Менашки. От разпечатките става ясно, че тя го е търсила. „Ами тя е известна в комплекса на доста колеги. И заведението е известно, макар че аз не съм ходил там”, заяви Менашки. „И е звъняла на всички наред ли?”, попита съдията и продължи: „Ти как точно си обясняваш случилото се? Значи Куминков е наръгал Мария отдясно, после се е качил отляво, намушкал е сам себе си и се е намазал с твоята фланелка?” „Ами, варианти много”, отвърна обвиняемият и хвърли смразяващ поглед към журналистите на излизане от съдебната зала.

Съдът постанови постоянна мярка „задържане под стража”. „Да, колкото и да си недоволен”, потвърди пред Менашки съдията Пламен Синков. Тя може да се обжалва.

По тениската на Менашки има кръв и от Мария, и от Куминков. Иззети са записи от видеокамери, поръчани са и други експертизи, които ще хвърлят  още светлина върху убийството. Засега основна роля в него играе новата изгора на полицая – Маргарита. Пред разследващите тя е обяснила, че е много ревнива, но не предполагала, че партньорът й ще доказва любовта си с убийство.

„Мислех, че най-много ще я набие, не повече”, заявила тя. Маргарита си признала, че вечерта наистина били заедно с Менашки, но после той излязъл, а тя не разбрала къде отива. Кухненският нож, с който е убита Мария, бил неин. Тя го носела постоянно в себе си, за да се брани от нападатели. Смятала, че ще я нападнат, тъй като била известна.  Непрекъснато правела сцени на ревност на Менашки и му казвала, че ако не зареже Мария, тя ще се самоубие с ножа си. Но шансовете Маргарита да бъде обвинена като съучастник или подбудител на убийството са минимални.

В съда днес бе и майката на Менашки, която е психолог по образование и работи като педагогически помощник в училище в „Меден рудник”. Жената скри лицето си с тъмни очила, а в торбичка носеше нова тениска за сина си, за да може да му я предаде и да го зърне поне за миг.

Михаил живее в бл. 30 в „Меден рудник”. В целия район се знае, че полицаят организирал канал за фалшиви винетки и ги разпространявал без да се крие. На купувачите казвал, че събирал пари за сватба с красива брюнетка. Не се знае дали връзката му с Мария наистина е приключила преди година, или все още продължавала тайно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евгени Владимиров

    14 0 Отговор
    "Кухненският нож, с който е убита Мария, бил неин. Тя го носела постоянно в себе си, за да се брани от нападатели." ... Аз мисля да си взема една моторна резачка, за да се браня от нападатели.
  • 2 bursuka

    11 0 Отговор
    тоя е пълен идиот,погледнете само какво си е татуирал ШАрк реклама на енергийна напитка,затвор и за двамата изроди трябва
  • 3 ...

    8 0 Отговор
    чалга сценарий...
  • 4 ааааааааааа

    5 1 Отговор
    Много интересно как полицай може да има такова поведение , дори вече и бивш такъв.Освен заплата и работа се предполага че полицията трябва да възпитава и налага определена ценностна система а то какво става не стига че татуиран като рецидивист ами се и указва че е и убиец
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Александър Тодоров

    4 0 Отговор
    То с такива татуирани изроди е пълно и навсякъде са поне като ги арестуват да ги хванат малко на работа а не да плащаме на ТИТАН АД. Освен това нещо и на наркотици ми мяза даже не мяза ами е сигурно като гледам джипове разни за по 30000$
  • 7 ssssss

    1 0 Отговор
    tozi advokat na policaia e edin kompleksiran bivsh sledovatel,koito gubi vsiako delo...jalko che jivota na edin mlad chovek e svyrshil zaradi malumnici...
  • 8 PlimP

    2 0 Отговор
    правете си сметка какви боклуци "пазят" реда в БГ :Х
  • 9 кик

    2 0 Отговор
    обесете го.туко по морето месните много оби4ат да се драскат с татуси
  • 10 марто

    2 0 Отговор
    е те това е полицая в днешно време !!!
  • 11 IceHeart

    2 0 Отговор
    Чак пък искал да си избере присъда, ако иска и да му дадът да си избере килия, и да хвърля ези или тора, колко години затвор да си даде, и това ако не е малумна държава! На такива си иска бърза процедура, 40 години в Бобовдол, и да си го заровят там!
  • 12 aha

    2 0 Отговор
    da,no i kakvi bokluci sa mnozinstvoto modelki....
  • 13 Куромагомедов

    9 0 Отговор
    Тоя освен тъпо животно е и въшкар...ерго има шанс за адекватна присъда. По-добре да си метне въжето, защото на втората седмица в панделата ще бъде мис Анална Принцеса...
  • 14 Евгений Чавдаров

    5 0 Отговор
    Ето заради такиви боклуци сме такава жалка бедна държава мястото им е затвора.
  • 15 gost

    2 0 Отговор
    I ubieca e taia mnogo izvestnata k....va im e miastoto na bokluka!!!
  • 16 анален герой

    2 0 Отговор
    маргаритке мятай се на следващия който ще те пълни до горе и не си губи времето!!!!:))моделка хахах
  • 17 гост

    2 0 Отговор
    Taia murla e zamesena i tia no loshoto e che advokatite she ia izmuknat taia izmet!
  • 18 пич

    4 0 Отговор
    90 на 100 от тъпите ченгета не са завършили полицейско у- ще.намират комплексарите от жк комплексите на големите градове.започват да им промиват тъпите картуни и после ги уреждат да изкарат школа в казанлък и на друго място 5-6 месеца.правят по 10 -15 набирания на висилката;50-60 лицеви опори ;бягане 100м за около 15сек.надъхват ги и ги обличат с тия смешни униформи.дават им по един пищов да виси на г.зъ и вече са местните шерифи.лошото е че си вярват че са недосегаеми.върхушката която унищожава бг ги надъхва че едва ли не абсолютно всеки е престъпник.а за този л..няр пандиз до живот.
  • 19 още 1 гост

    11 0 Отговор
    А представяте ли си, че майката на този убиец е назначена да помага на деца!!! Всъщност, като се има предвид, че това са деца, които си купуват тетрадки със снимки на ц.ците и задниците на чалгаджиийската измет, може би не е странно.

    А днешните момичета се кефят на мутри, които ще убият или поне набият някого за няма нищо. Тази новина е просто поредният пример.
  • 20 Парадокс

    5 0 Отговор
    Аре са и двамата в панделата.Изверга ,оже и да понесе нещо по брутално, което е за предпочитане!
  • 21 красио

    3 0 Отговор
    Откачена работа,в ненормална държава.Бог да прости момичето.
  • 22 100%anti Михаил

    3 0 Отговор
    Михаил Менашки , grozish stranata ni takiva kato teb sa za pod noja grozish i 10- tinata verni chengeta deto gi imame v cqla BG jalko, ako imame Darjava dojivot trqbva da go osadqt tozi predstapnik , a za Мария Златанова che bila izvestna lichnost uj pojelavam nqkoi i neq da q ubiva po sashtiq nachin tapata blondinka tipichna prostitutka seks model kolko struvash za edna vecher .
  • 23 100%anti Михаил pedala

    1 1 Отговор
    a za Маргарита Митева che bila izvestna lichnost uj pojelavam nqkoi i neq da q ubiva po sashtiq nachin tapata blondinka tipichna prostitutka seks model kolko struvash za edna vecher . na gorniya komentar sam dopusnal greshka za koeto sajelqvam. Мария Златанова leka i prast.
  • 24 robad

    3 0 Отговор
    дали си струва заради изрусена пръчка да изгниеш в пандиза?
  • 25 face book

    1 0 Отговор
    https://www.facebook.com/mihail.menashki
    Да ви прилича на нягоя друга?
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=363229057086634&set=a.105164089559800.7867.100001986287463&type=3&theater
  • 26 разочарован

    5 0 Отговор
    лека пръст на момичето,малкото хора които останаха в тая прогнила държава са психопати....лично мое мнение,но все по често ставаме свидетели на такива безчинства....не подбират нито роднини нито приятели....на всичкото отгоре не чувстват вина....това хора ли са си задавам въпроса....
  • 27 Димитър Димитров

    10 0 Отговор
    Майката България раждала безброй герои и истински Българи,вече е заразена от семката на урудливото облъчено чернобилско поколение.Сега ражда умупомрачителни олигофрени с нулево ниво на комуникация и наподобяващи вида хомосапиенс индивиди.

    Коментиран от #28

  • 28 Антонио Стойков

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Димитър Димитров":

    "May god help us all."
  • 29 Христина

    1 0 Отговор
    Лека пръст на красивата Мария!Жалко , че това трябва да кажем за това прекрасно дете,което работеше , за да гледа болната си майка и да плаща лекарствата и за тежкото заболяване,от което си отиде от този свят преди около 6 месеца.За Мария могат да се кажат само хубави думи и нека точно заради това да спрат гнусните публикации по неин адрес,защото в тях няма и частица истина.Хората , които я позванаха могат да кажат всичко за нея,но сега едва ли е нужно.Почивай в мир Мария!
    А психопата и неговата любима настояща изгора ще си получат заслуженото.
    Само теб не можем да върнем...
  • 30 отис

    4 0 Отговор
    Полицай в затвора, това му е достатъчно, няма да издържи, на Мария лека й пръст!
    Къде отидоха умните хора?
  • 31 ддд

    3 0 Отговор
    На този му пожелавам да има избор в затвора кой да му е мъж. Но трябва и тази проста блондинка да я вкарат и нея за подстрекателство.Няма как нейният неразделен нож да е уреда на убийството,а тя да си няма и представа.Аз акоходя да бия някого,няма да ходя с нож.Дано правосъдието да възтържествува този път.
  • 32 бен тен

    1 0 Отговор
    явно гаджето му е много тъпа щом е искала такъв подарък до ри да я набие само на къде отива света незнам
  • 33 Борисов

    1 0 Отговор
    Поредния филм, с повече от ясни доказателства. Да видим дали ще тържествува правосъдието...
  • 34 Рататуи

    4 1 Отговор
    Тоя напомпен глупак ще се измъкне с лека присъда,да знаете.Щом само е уволнен за винетките,има гръб,доста голям гръб при ченгетата.Отново ще му помогнат на тоя комплексар.Язък за момичето.Лека й пръст!
  • 35 Някой

    3 0 Отговор
    Тя тая пача дето се мисли за голяма манекенка ще се измъкне и я боли п*****а ама тоя п...л ще му пръснат халката в панделата защото си е мислил с г.за ама то като си прост ти остава за цял живот лошото е че скапаната държава не взима мерки докато не стане нещо подобно после 1 месец шум и всичко започва от начало жалко само за момичето защото на тея боклуци каквото и да им направят няма да върнат този живот
  • 36 ники

    1 0 Отговор
    каквото и да коментирате е напразно тожа е реалноста в бг.и тази реалност сме я направили ние така 4е няма на кои да се сардим само не продалгажаите така за6тото пак 6те има такива слу4аи а следва6тите моге да сме ние а не мария....
  • 37 tralala

    3 0 Отговор
    Абе вижте го тоя, че на ръката си е татуирал логото на енергийната напитка "шарк"... колко трябва да тъп...
  • 38 Замислен

    1 0 Отговор
    Тези хора си мислят, че живеят в черен роман или компютърна игра...
  • 39 Кюмюр Байгън

    1 0 Отговор
    Шефа прощава- чалгата, НЕ!
  • 40 Петър

    1 0 Отговор
    кво се оплаквате бе, България е страхотна страна, но има сган, както навсякъде!
  • 41 Mutrite_ot_Burgas

    0 1 Отговор
    Hahaha този има "тушировка " на енергиините напитки SHARK , smqtaj kolko е хабен , ТО К ВО ДА КАЖЕШ ЧОВЕК ОТ Бургас , Полицайче , Жител на Меден рудник........ НО КОМЕНТ (

    Коментиран от #42

  • 42 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Mutrite_ot_Burgas":

    Не си много близо до истината за мутрите от Бургас пич! Аз съм от Бургас, и трябва да ти кажа че нямам ама нищо общо с мутри, и ги мразя и ненавиждам от дъното на старата си душа и клетият ми все още трезв разсъдък. Мутри има по цяла България, и колкото по-малко е населеното място, толкова за по-безнаказани се имат. В България има една такава мода много момчета да се помпат като за световно с разни известни и не чек до толкова известни препарати с неизвестни ефекти, та ми се струва мозъците на доста от тях са повредени - като варени-недоварени..... - все още имат колкото да пазят равновесие и да не се удавят докато пият вода, но за друго не стига. Целият този процес най-кратко може да бъде описан с една кратка фраза написана от някой по-долу - "ЧАЛГАТА НЕ ПРОЩАВА" - чалгата като начин на живот, култура, ценностна система и т.н. придобита от наследниците на едни незасегнати от нея поколения, които сега възпитават децата си в ЧАЛГА от самото им раждане. И както казах - колкото е по-малък градът, по-голям е процентът на тези. Бургас - прав си - остана едно голямо село в това отношение - за съжаление, градът в който аз съм роден и живея, и е родил толкова култур-трегери, артисти, певци и музиканти - сега се е превърнал в нещо неузнаваемо...
  • 43 ПАШО

    1 0 Отговор
    Защо 90% от коментиралите са се скрили зад някакви смешни псевдоними които едва ли ще използват втори път?Бъдете мъжкари и не се оставяйте шубето да ви води!Според мен и двамата са за затвора"манекенката" за подбудителсво,аSHARK -фена за максималната възможна!При толкова неоспорими доказателства и свидетел пак нищо не е сигурно.
  • 44 закос

    1 0 Отговор
    бургаския манталитет рагания мушкания псевдо мутри с два лева в джоба ще им доиде акала на сичките като разберат какво е глад ;)