Отидете към основна версия

4 681 17

Осъдиха окончателно трима, свързани с Бобокови

  • монбат-
  • бобокови-
  • пламен бобоков-
  • атанас бобоков-
  • габриел савов-
  • айгюн еминов-
  • васил богданов

Бившият шеф на РИОСВ в Плевен Габриел Савов, бизнесменът Айгюн Еминов и бившият шеф на "Монбат Рисайклинг" Васил Богданов са с условни присъди, след като са се признали за виновни в участие в организирана престъпна група

Снимка: Прокуратура на Република България

Бившият шеф на РИОСВ в Плевен Габриел Савов, бизнесменът Айгюн Еминов и бившият директор на "Монбат Рисайклинг" Васил Богданов са се признали за виновни и са сключили споразумения с прокуратурата, които Специализираният съд е одобрил.

Обвиняемите са се признали за виновни, както следва:

Васил Богданов за това, че за времето от месец март 2016 г. до 30.07.2019 г. е участвал в организирана престъпна група, за което му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 1 година с изпитателен срок от 3 години.

Айгюн Еминов се е признал за виновен за това, че за времето от месец февруари 2017 г. до 28.05.2020 участвал в организирана престъпна група, както и че в периода от 01.02.2018 г. – 19.04.2018 г. управлявал опасни отпадъци не по установения в Закона за управление на отпадъците /ЗУО/ ред.

В периода от 08.10.2019 г. до 18.12.2019 г. съставил официални документи - „Сертификати за оползотворяване”, в които да удостоверени неверни обстоятелства, че предените за оползотворяване опасни отпадъци, съгласно класификатора на отпадъците, по съответни договори, докато в действителност не били предприети никакви действия за оползотворяване на опасните отпадъци, с цел да бъдат използвани тия документи като доказателства за тия обстоятелства.

За тези обвинения на Айгюн Еминов е наложено наказание 2 години „Лишаване от свобода“ с изпитателен срок от 3 години.

Габриел Савов се е признал за виновен за това, че за времето от месец ноември 2017 г. до 10.02.2020 г., като длъжностно лице по смисъла на чл.93, т.1, б. „а“ от НК - Директор на Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите /РИОСВ/ - Плевен, участвал в организирана престъпна група, за което му е наложено наказание 1 година „Лишаване от свобода“ с изпитателен срок от 3 години.

Споразумението е окончателно и има характер на влязла в сила присъда.

Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 10 гласа.

Свързани новини