Отидете към основна версия

2 036 6

Издирват биологичната майка на изхвърленото бебе

  • бебе-
  • родители-
  • версии-
  • бежанци

Проверяват се различни версии - включително дали детето не е на бежанци или хора от ромската махала

Снимка: БНР

Тепърва ще се издирва биологичната майка на изхвърленото в плик новородено дете встолицата. От полицията ще потърсят дали в района има охранителни камери, които да са засекли човека, който е оставил детето в близост до кофите, предаде БНТ.

Проверяват се различни версии - включително дали детето не е на бежанци или хора от ромската махала. От Държавната агенция за бежанците категорично отхвърлиха случаят да има някаква връзка с приемателния център, който се намира в квартала.

"Там има две жени, които са бременни и то в ненапреднала възраст. Едната е в четвъртия месец, а другата в петия. Те са под лекарско наблюдение. Там има социални експерти. Тоест няма информация да има нередност с каквото и да било", каза още Ирина Данева, експерт "Връзки с обществеността" към Държавната агенция за бежанците.

По случая са назначени медицински експертизи, които трябва установят при какви обстоятелства е загинало новороденото дете. На този етап от МВР и прокуратурата не са коментирали официално данни от разследването.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.

Свързани новини