Отидете към основна версия

2 972 17

Албена Симеонова (ДБ): Задържаният британец няма нищо общо с мен

  • британец-
  • задържан-
  • никопол-
  • албена симеонова

Тя познавала британеца и му помогнала да си включи тока и водата в къщата, понякога и му превеждала

Депутатката Албена Симеонова от "Демократична България" заяви, че няма нищо общо с арестувания британец Дейвид Бодил, който е издирван с червена бюлетина от Интерпол.

28-годишният британски гражданин Дейвид Бодил бе задържан днес в село Любеново, община Никопол. Той е бил заловен от спецполицаи в частен имот до ферма за биоземеделие в селото. Мъжът е издирван за тероризъм.

По първоначална непотвърдена информация беше съобщено, че фермата е на депутатката от 45-ото и 46-ото Народно събрание от ПГ на "Демократична България" Албена Симеонова. В настоящия парламент тя е член на комисиите по земеделие и екология.

Симеонова разказа пред БНТ, че Дейвид Бодил живее в селото, а къщата била на дядо му. Тя познавала британеца и му помогнала да си включи тока и водата в къщата, понякога и му превеждала.

"Да, познавам го, след Нова година го водих да си плати тока и водата. Но всеки би помогнал на един чужденец. Още повече, че дядо му ми беше много близък", каза депутатката от "Демократична България".

Албена Симеонова каза, че дядото и бабата на Дейвид, Филип и Джани, си купили къща в село Любеново. Имотът бил на другия край на селото и далеч от нейната ферма за биопроизводство.

Тя заяви, че е изненадана от ареста на Бодил. Виждала го е само за половин час, когато му превеждала в кметството, защото никой в селото не говорил английски. Според нея издирваният с червена бюлетина от Интерпол изглеждал изключително нормален.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.

Свързани новини