Отидете към основна версия

6 054 10

Убиецът на банкерката проговори (обновена)

  • любомир иванов-
  • банкерката-
  • убийство-
  • бургас-
  • павлинка йовчева

Днес съдът трябва да реши за мярката за неотклонение на Любомир Иванов

Любомир Симеонов, който в понеделник сутринта застреля в центъра на Бургас директорката на местния клон на „Уникредит Булбанк” Павлинка Йовчева, застана на подсъдимата скамейка, съобщи регионалният сайт Gramofona.com.

При въпрос от представители на медиите „Съжалявате ли?“, Симеонов коментира: „Отговорът на въпроса не е еднозначен!“.

Бургаският окръжен съд трябва да реши дали да наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, на Любомир Симеонов. Мъжът направи пълни самопризнания и се призна за виновен за убийството, което потресе Бургас.

Той поиска подробно да разкаже пред медиите какво го е подтикнало към отчаяната постъпка. Съдията по делото разреши на Симеонов да говори, но това стана едва след произнасянето на мярката за неотклонение. Любомир Симеонов остава с най-тежката мярка - „постоянен арест”, реши Бургаският окръжен съд.

Не убих заради пари. Убих заради държавата и хората. Докато има бели якички в тази държава, ще е така, заяви в съдебната зала екзекуторът на банкерката. Мъжът не скри и пред магистратите, че той е човекът, обмислил и извършил хладнокръвния разстрел на банковата чиновничка. „До 22 септември съм се гордял с това, което съм направил в живота си. Хранил съм 250 човека”, заяви още Симеонов. Той уточни, че бизнесът му е започнал на 1 април 1998 година и до 2005 година всичко е вървяло нормално.

Защитата на Симеонов – адвокат Ваня Радиева, уточни, че от разговорите си с клиента е разбрала, че първоначално той е обмислял и друго убийство, но впоследствие се е отказал. „Знаел е какво го чака. Каза ми, че е готов и на присъда от 100 години. Той е обмислил всичко и последиците, които деянието му ще донесе”, допълни адвокат Радиева.

Близки на Симеонов го описват като стабилен човек, когото нищо не може да разклати. „Представете си какво се е случило, за да стигне до тук”, добави адвокат Радиева, която бе категорична, че за Любомир Симеонов бизнесът е бил целият му живот.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини