Отидете към основна версия

1 857 4

Златните богове на 2017-та (ВИДЕО)

  • блек сабат-
  • златен бог-
  • метъл хамър-
  • крис джерико

"Блек сабат" спечелиха престижната награда на сп. "Метъл хамър"

Снимки: Wikipedia

Групата "Блек сабат" ще получи престижното отличие "Златен бог" на церемонията по връчване на наградите "Златни богове" за 2017 г. от организаторите сп. "Метъл хамър", съобщи Контактмюзик.
Церемонията е насрочена за 12 юни в лондонската "Арена 02".

Китаристът на легендарната рок банда Тони Айоми ще приеме приза от името на групата. Той, заедно с Ози Озбърн и Гийзър Бътлър, посвети престижната награда на почитателите им.

Благодаря Ви за тази награда. Хубаво е да знам, че след почти 50 години "Блек сабат" все още е значима и важна за музикалната история. Искам да благодаря на всички наши фенове, които бяха с нас през годините, без тях нямаше да има "Блек сабат, каза Айоми.

През над 50-годишната си кариера групата е продала повече от 75 милиона копия от албумите си и е вдъхновила музиканти, като Слаш от "Гънс енд роузис" и Джеймс Хетфийлд от "Металика".

"Блек сабат" са "кота нула" за хеви метъла. Без тях тази музика нямаше да съществува във вида, в който я познаваме и обичаме, каза редакторът на сп. "Метъл хамър" Мерлин Олдърслейд.

Водещ на церемонията ще бъде Крис Джерико, който е фронтмен на хеви метъл бандата "Фози" и звезда от Световната федерация по кеч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Black Sabbath завинаги! (ВИДЕО)

    Легендарната британска група "Блек сабат", смятана за основоположник на хеви метъла, снощи изнесе прощалния си концерт в родния Бирмингам. Ш ...
    05.02.2017
    2 751
    1
  • Ози: Не съм секс маниак! (ВИДЕО)

    Ози Озбърн, фронтменът на митичната група "Блек Сабат", отрече да е полов маниак и че бил пристрастен към секса - проблемите, които имал нас ...
    30.01.2017
    1 739
    0