Отидете към основна версия

9 981 9

Любимата на Фреди Меркюри забогатя от "Бохемска рапсодия" (ВИДЕО)

  • бохемска рапсодия-
  • queen-
  • куин-
  • фреди меркюри-
  • мери остин

Бившата годеница на вокалиста на Queen ще спечели огромна сума от филма

Мери Остин, която вокалистът на група Queen Фреди Меркюри наричаше "любовта на живота си", ще спечели 40 милиона британски лири от филма "Бохемска рапсодия", съобщи в. Sun of Sunday.

Приходите от филма са вече около 600 милиона лири. Мери ще получи дял от тях заради авторските права.

Когато се запознава с харизматичния Фреди през 1970 г., Остин е на 19 години. Тогава той още не е известен. Те заживяват заедно, но връзката им приключва, когато той й казва, че е гей.

Двамата обаче остават близки до края на живота му. Тя се грижи за него, когато се разболява от СПИН. Меркюри завещава на Остин 50 процента от бъдещите си печалби. 25% получават родителите му и 25 на сто сестра му. След смъртта на родителите му дялът на Остин става 75 процента. Тя наследява и къщата му в Западен Лондон на стойност 20 милиона лири, както и по-голямата част от състоянието му от 9 милиона лири.

От бъдещите печалби на група Queen Остин наследява около 19 процента.

Мери Остин е на 67 години. Преди шест години тя определи огромното наследство от Фреди като "бреме", предизвикало "много яд".

Кинокритиците не одобриха филма "Бохемска рапсодия", но феновете го харесаха. Той спечели две награди "Златен глобус", включително и за най-добър филм. Лентата вече се смята за претендент за награда "Оскар".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини