Отидете към основна версия

17 207 19

Мариана Попова хвърли бомбата (ВИДЕО)

  • мариана попова-
  • музиканти-
  • певци-
  • талант-
  • липса на ценности-
  • певица-
  • възмутена-
  • музикална гилдия-
  • две хубави очи-
  • нова песен-
  • пейо яворов

Певицата изказа общото си възмущение към музикалната гилдия, в която сякаш не са останали истински музиканти

След едногодишно мълчание певицата Марияна Попова се завърна с нов проект. Песента ѝ "Две хубави очи" е по текста на едноименното стихотворение на великия български поет Пейо Яворов.

"Две хубави очи" е първата песен от бъдещия трети албум на певицата, по който тя вече работи усилено, пише Avtora.com. Видеоклипът към парчето също е факт, като днес бе неговата телевизионна премиера.

Самата певица представи видеото по време на гостуването си в предаването "На кафе" по нова телевизия.

Създаването на тази песен има своята история. Тя е дълга, лична, нищо в нея не е самоцелно. Преди много години мелодията се появила в ума на Стоян Стоянов. Стоян, или Течо, както го наричат приятелите му, не е композитор, нито музикант. Той работи в България и за България, отглежда рози и продава скъпоценното розово масло по целия свят. Със спечеленото не само си плаща данъците, но и строи, създава красота тук, в родината ни (негово дело е етнографският комплекс "Дамасцена"). По примера на старите успели в живота български патриоти, г-н Стоянов дава стипендии на талантливи и умни млади българи да се изучат в чужбина с уговорката, че ще се върнат после да работят за родната страна. А той им помага да започнат работа тук, не някъде далеч, като емигранти.

Песента, подобно на всичко, което прави Течо в живота си, е израз на личната му житейска философия. Темата за емиграцията вълнува дълбоко тази възрожденска личност. Неслучайно е застъпена и във видеоклипа на "Две хубави очи", в който участва и мъжът до певицата – актьорът Веселин Плачков.

За професионалната завършеност на музикалната творба е била нужна и намесата на Дани Милев. Той се заема с аранжимента на песента. Кадрите, използвани във видеоклипа, са от филма "Дамасцена".

Същевременно стана ясно, че Мариана, която не е от хората, които спестяват мнението си, особено що се отнася до музика, е много разочарована и възмутена от случващото се в родната музикална гилдия.

Наскоро тя направи изказване, което имаше ефекта на взрив от бомба. В него тя сподели мнението си, че в музикалната гилдия днес има повече примери за подменени ценности и отколкото за утвърдени стойности.

Макар да не конкретизира към кои нейни колеги е насочен гневният изблик, изпълнителката подчерта, че твърде много се е разочаровала от тях.

"Напоследък съм изключително ядосана на… кадърните колеги, на тези, които могат. Защото клякат на некадърните! Правят дуети с тях. Симпатизират им. Размахват им знаменца. Лъжат ги, че са най-добрите. Изключително посредствени хора на екран. Няма да дам примери, защото възрастта ми и позицията ми на артист не ми го позволяват", призна Мариана наскоро, а позицията ѝ се оказа по-дълбока от моментен афект.

"Категорично отказвам да бъда част от тази гилдия! Но не защото имам високо самочувствие, просто съм мислещ човек и това много ми пречи! За мен посредствеността в музиката напоследък е на страхотна почит. Имаше едни последни хора, в които вярвах, докато и те не започнаха да правят дуети с разни хора, които пеят на диалект. Те даже не пеят. За мен това е абсурдно! Примитивността и посредствеността е заляла всичко. Затова съм се отказала да ходя и по интервюта. И наскоро казах на Весо, че имам чувството, че песента, която направих сега (Две хубави очи), ще ми е последната. Така се чувствам… Къде отиде пеенето? Правим формати. Журират ги хора, които са със съмнителен талант", продължава с гневните думи певицата.

Въпреки общото чувство на неприязън и възмущение, Попова признава, че има колеги, които дълбоко цени и уважава и на чиито талант се възхищава. Един от тях се оказа Ицо Хазарта.

Въпреки осезаемата разлика в стиловете им, тя засипа рапъра с похвали и призна, че изключително много го уважава и като човек, и като творец.

"Обичам, когато хората правят нещо, независимо дали е рап, поп, опера, но да го правят като хората и то да си тежи на мястото. Аз обичам рап, само че моя рап е „Ъпсурт” и винаги ще бъде, защото там има смисъл, социална ангажираност, и едни интелигентни и обосновани личности, които стоят зад тези думи", добавя тя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини