13 Март, 2019 15:19 17 175 19

Мариана Попова хвърли бомбата (ВИДЕО)

  • мариана попова-
  • музиканти-
  • певци-
  • талант-
  • липса на ценности-
  • певица-
  • възмутена-
  • музикална гилдия-
  • две хубави очи-
  • нова песен-
  • пейо яворов

Певицата изказа общото си възмущение към музикалната гилдия, в която сякаш не са останали истински музиканти

След едногодишно мълчание певицата Марияна Попова се завърна с нов проект. Песента ѝ "Две хубави очи" е по текста на едноименното стихотворение на великия български поет Пейо Яворов.

"Две хубави очи" е първата песен от бъдещия трети албум на певицата, по който тя вече работи усилено, пише Avtora.com. Видеоклипът към парчето също е факт, като днес бе неговата телевизионна премиера.

Самата певица представи видеото по време на гостуването си в предаването "На кафе" по нова телевизия.

Създаването на тази песен има своята история. Тя е дълга, лична, нищо в нея не е самоцелно. Преди много години мелодията се появила в ума на Стоян Стоянов. Стоян, или Течо, както го наричат приятелите му, не е композитор, нито музикант. Той работи в България и за България, отглежда рози и продава скъпоценното розово масло по целия свят. Със спечеленото не само си плаща данъците, но и строи, създава красота тук, в родината ни (негово дело е етнографският комплекс "Дамасцена"). По примера на старите успели в живота български патриоти, г-н Стоянов дава стипендии на талантливи и умни млади българи да се изучат в чужбина с уговорката, че ще се върнат после да работят за родната страна. А той им помага да започнат работа тук, не някъде далеч, като емигранти.

Песента, подобно на всичко, което прави Течо в живота си, е израз на личната му житейска философия. Темата за емиграцията вълнува дълбоко тази възрожденска личност. Неслучайно е застъпена и във видеоклипа на "Две хубави очи", в който участва и мъжът до певицата – актьорът Веселин Плачков.

За професионалната завършеност на музикалната творба е била нужна и намесата на Дани Милев. Той се заема с аранжимента на песента. Кадрите, използвани във видеоклипа, са от филма "Дамасцена".

Същевременно стана ясно, че Мариана, която не е от хората, които спестяват мнението си, особено що се отнася до музика, е много разочарована и възмутена от случващото се в родната музикална гилдия.

Наскоро тя направи изказване, което имаше ефекта на взрив от бомба. В него тя сподели мнението си, че в музикалната гилдия днес има повече примери за подменени ценности и отколкото за утвърдени стойности.

Макар да не конкретизира към кои нейни колеги е насочен гневният изблик, изпълнителката подчерта, че твърде много се е разочаровала от тях.

"Напоследък съм изключително ядосана на… кадърните колеги, на тези, които могат. Защото клякат на некадърните! Правят дуети с тях. Симпатизират им. Размахват им знаменца. Лъжат ги, че са най-добрите. Изключително посредствени хора на екран. Няма да дам примери, защото възрастта ми и позицията ми на артист не ми го позволяват", призна Мариана наскоро, а позицията ѝ се оказа по-дълбока от моментен афект.

"Категорично отказвам да бъда част от тази гилдия! Но не защото имам високо самочувствие, просто съм мислещ човек и това много ми пречи! За мен посредствеността в музиката напоследък е на страхотна почит. Имаше едни последни хора, в които вярвах, докато и те не започнаха да правят дуети с разни хора, които пеят на диалект. Те даже не пеят. За мен това е абсурдно! Примитивността и посредствеността е заляла всичко. Затова съм се отказала да ходя и по интервюта. И наскоро казах на Весо, че имам чувството, че песента, която направих сега (Две хубави очи), ще ми е последната. Така се чувствам… Къде отиде пеенето? Правим формати. Журират ги хора, които са със съмнителен талант", продължава с гневните думи певицата.

Въпреки общото чувство на неприязън и възмущение, Попова признава, че има колеги, които дълбоко цени и уважава и на чиито талант се възхищава. Един от тях се оказа Ицо Хазарта.

Въпреки осезаемата разлика в стиловете им, тя засипа рапъра с похвали и призна, че изключително много го уважава и като човек, и като творец.

"Обичам, когато хората правят нещо, независимо дали е рап, поп, опера, но да го правят като хората и то да си тежи на мястото. Аз обичам рап, само че моя рап е „Ъпсурт” и винаги ще бъде, защото там има смисъл, социална ангажираност, и едни интелигентни и обосновани личности, които стоят зад тези думи", добавя тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смоко

    19 2 Отговор
    Демек и тя е архитект ?
  • 2 Екмек

    23 4 Отговор
    Само ще ви напиша нещо, дано не ми изтрият коментара...От достоверен източник знам че тези двамата клоуни, търсят, молят се като просяци в Плевен, хора да им дадът апартамент за ползване БЕЗ ПАРИ, не става въпрос за рекет или насилствено, а като вид дарение..Толкова ли са останали нз...Онези дни в Плевен мина покраи нас БМВ ГТ, познайте вътре кои го караше Плачков с неговата любима...Това возило, не съм запознат но мисля че варират по 100 000-200 000лв. Хонорара от брадъра за БМВто, а да не говорим че той си тръгна принудително и по договор, не биха му изплатили вс хонорар, само ако го изгонят зрителите...Ама явно са връзкари..Та да ви кажа друзяя молят се като просяци нямат пари живет на Плевен за апартамент не под наем дори, на свободни начала, а Плачков, милия си кара бмвто за 150 000лв по улиците на Плевен...Как се правят на Света вода ненапитаа...Това е срам, позор И НАЙ- ВЕЧЕЕЕ НАГЛОСТТ

    Коментиран от #10

  • 3 Екмек

    21 7 Отговор
    И двамата имат психични отклонения
  • 4 Никой

    24 4 Отговор
    Та този течо дето го хвали Марчето питайте в региона кой прецака розопроизводителите миналата и тази година. Да не ми го хвали че живеел за България. В този комплекс само чужденци при вход 15лв. +
  • 5 Миро

    20 5 Отговор
    Много ми харесва Марианчето излъчва нещо циганско хубавичка е,за разлика от Мария Илиева която си е баш циганка и грубовата....!!!!

    Коментиран от #11

  • 6 наблюдател

    18 5 Отговор
    тая като й видя маймунския нос и лице си представям как сере. Та бомбата която е пуснала означава, че се е изсрала, нали така?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Fedra

    14 2 Отговор
    Тя,Марчето,що не казва,че т.нар. Свекърва- майката на Плачков,е в неплатен отпуск от септември мин. Год,че да гледа бебето им. Това бебе те не го гледат- то е в Плевен. И тоя Плачков гледа нейното дете от Ханес. Тяхното е в Плевен и от дъжд на вятър идват в града. Иначе разправят,че детето е при тях. А дъщерята на Плачков майката си я заведе в Англия,защото не се търпи идиотщината на Маца и Плачков да се представят като родители. Щото всъщност са едни лицемери и нещастници.
  • 9 485

    5 2 Отговор
    Кадрите ,от филма "Дамасцена",в клипа,са незаконно използвани.Сиреч,без разрешението на режисьора на филма.Затова и клипа е спрян.Но иначе,естетически е мнооооого извисена.
  • 10 Va60

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Екмек":

    Тия коли вървят от 25000 до около 35000 брат нещо си се объркал
  • 11 ГЛАВАНАК с дълъг косАм

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Миро":

    Потвърждавам - Мара Илиева е "€гати №звера"!!!
  • 12 Spravedliviq

    2 5 Отговор
    Защо прости СЕЛЯНДУРИ,само завиждате?
  • 13 Селяндури

    13 3 Отговор
    Не можем да завиждаме на тази певица ,в която има нещо овехтяло,парцаливо. Лицемерна жена,с много любовни връзки,която сега иска да ни учи на любов. Иска да ни припомня Яворов,когото ние познаваме,но ако нея я питаш,ще знае само Две хубави очи- щото пее този текст. Брутално неграмотна в правиписа,претенциозно манипулативна простакеса- по-лошо е и от Гери Никол- която е откровена! Тая госпожа Лъжа и мъжът й- който навярно е същият,са просто едни посредствени и лицемерни хора.
  • 14 Петя

    1 1 Отговор
    Кой й дава правото да пее този текст? Това си е подигравка с литературата....
  • 15 Музикален инвалид

    2 0 Отговор
    Чух песента.Пълна излагация.
  • 16 истинко

    0 1 Отговор
    Познавам бегло но лично семейството на Мариана Попова, както и съпруга й и детето им. Не правят впечатление на някакви високомерни и надменни личности - земни са и водят съвсем нормален живот на хора от средната класа. За това лично аз не приемам тази злоба и плюене по тях, но в края на краищата вие сами си решавате как да се отнасяте спрямо тях....
  • 17 Борко

    1 0 Отговор
    Е,как ги познаваш като те имат три деца ,а ти говориш за едно? Може би не си виждал/а никога бебето- тяхното общо дете,другите са от други баща и майка. И разбираемо- защото това бебе не живее с тях,а откакто се е родило,го гледа баба му в Плевен. То остава и да са надменни- те са просто безвкусни.
  • 18 Евала

    2 0 Отговор
    Лелеее ,голема ,певица е тази!!! Боже какво ти причиняват подобни певици олееее!! Аз съм достоен за космонавт след като тази горката женица се напъва да е певица .трагедия и упадък!
  • 19 RS RS RS

    0 0 Отговор
    Да плача ли да се смея ли с тез двамата смешници.