Отидете към основна версия

3 554 15

Книгата на Мишел Обама излиза и на български

  • мишел обама-
  • книга-
  • моята история-
  • автобиография-
  • български-
  • бестселър

Книгата стана бестселър в световен мащаб

Снимка: БГНЕС/ EPA

Автобиографията на Мишел Обама „Моята история“, превърнала се в световен бестселър, ще излезе и на български език, съобщават от издателството, което ще я пусне на пазара през октомври, предаде БНР.

Книгата на бившата първа дама на САЩ беше издадена в Северна Америка на 13 ноември миналата година и до сега е публикувана на 44 езика в целия свят. Книгата се превърна в бестселър №1 в общо 12 държави.

Само седмица след премиерата си, „Моята история“ оглави класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги и до днес продажбите ѝ във всички формати в САЩ и Канада възлизат на над 6 200 000 екземпляра. Изданието с твърди корици на „Моята история“ е продадено в повече копия от всяка друга книга, публикувана в Съединените щати през 2018 година.

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама е една от най-вдъхновяващите жени на планетата. Като първа дама – първата афроамериканка в тази роля, тя имаше огромна заслуга за това Белият дом да е по-гостоприемен и отворен, отколкото когато и да е в историята.

Мишел Обама се превърна във важен защитник на правата на жените и момичетата в Съединените щати и в целия свят, из основи промени отношението на семействата към здравословния и активен живот и подкрепяше съпруга си. Същото издателство ще пусне на българския пазар и предстоящата книга на Барак Обама, президент на САЩ в периода 2009-2017 година.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Мишел Обама омагьоса Лондон

    Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама очарова хиляди британци, като разказа анекдоти за срещата си с "прекрасната, топла и забавна" кралица ...
    15.04.2019
    2 042
    19
  • Мишел Обама ще покорява Европа

    Бившата първа дама на САЩ - Мишел Обама ще представи на 5 декември мемоарите си пред препълнена зала край Париж. Билетите за предвидените около 4000 м ...
    18.11.2018
    2 219
    20
  • Изненада за феновете на Мишел – влезе Обама

    Бившият президент на САЩ Барак Обама направо взриви залата с появата си по време на представянето на мемоарната книга на съпругата си Мишел във Вашинг ...
    18.11.2018
    2 071
    7