Отидете към основна версия

3 726 6

Обвиниха "Игра на тронове" в плагиатство от индийски сериал

  • сериал-
  • игра на тронове-
  • индийски сериал кражба-
  • плагиатство

Една от най-важните сцени от последния сезон на сериала може да се окаже "открадната" от индийска поредица

Кадър: HBO

Обвиниха екипът на сериала „Игра на тронове“ в плагиатство на сцена от индийски телевизионен сериал. Зрители откриха огромни прилики с продукция, която разказва за приключенията на Аладин. Кратко видео от сцената е публикувано в Инстаграм.

В трети епизод на последния осми сезон на "Игра на тронове" Аря Старк убива Краля на нощта, водача на армията на Белите бродници. В сцената героинята неочаквано скача върху него с кама в ръка, но той успява да я хване за шията. Аря задъхано се опитва да промени изхода на спиращия дъха момент. В резултат на това, тя ловко хвърля оръжието от драконово стъкло от едната в другата си ръка и го забива в тялото на злодея, с което го унищожава.

Фенове на сериала обаче прилики прилики с работата на индийски режисьори. След гледането на видеото, много хора са съгласни, че сцените от поредицата за Аладин и „Играта на тронове“са твърде сходни.

„Героят убива скелет с нож. Струва ми се, че тук има нарушение на авторското право“, смятат някои от тях.

Сериалът за Аладин се появява в средата на 2018 г. По същото време се снима и последният епизод на "Игра на тронове". Точната дата на заснемане не е обявена, тъй като детайлите за създаването на сериала са класифицирани, припомня БГНЕС.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини