Отидете към основна версия

7 991 21

Прословутите "дяволски рога" в рока не били на Дио, а на... (СНИМКА)

  • рони джеймс дио-
  • гийзър бътлър-
  • дяволски рога-
  • знак-
  • ръка-
  • рок

Появи се снимка, на която се вижда как Гийзър Бътлър прави известния знак с ръка

В интервю за "SiriusXM" на 8 март легендарният басист на BLACK SABBATH Гийзър Бътлър казва, че е използвал "рогатия знак" с ръка като символ, свързан с тежката музика, много години преди вокалистът Рони Джеймс Дио да го направи популярен, предава werock.bg.

Не след дълго се появи и снимка, на която може да бъде видян да показва знака още от далечната 1971 г. по време на изпълнение на едноименната с групата песен. Докато Дио го е видял и възприел от него едва след присъединяването си към BLACK SABBATH. Певецът е коментирал, че на концерти публиката му показва "знака на мира" (известен и като символ на хипи културата), а по отношение на "Кръстниците" това е бил "запазеният знак" на оригиналния фронтмен Ози Озбърн, когото Рони заменя през 1979 г. И Дио е искал да отвърне с нещо различно.

Вокалистът е попитал Бътлър какво е това, което той показва, когато свирят парчето "Black Sabbath" и Гийзър му е показал "рогатия знак". Запитан защо не е разкривал тези факти досега, басистът отговаря, че не е придавал голямо значение на знаците с ръка. Особено след като е имал толкова стари снимки. И тъй като "знакът на Ozzy" е бил популярен много преди него, той не е възприемал тези неща като толкова значими.

Here Is A Photo Of GEEZER BUTLER Flashing 'Devil Horns' In...

Публикувахте от Blabbermouth.net в Вторник, 9 март 2021 г.

Бътлър коментира и че този случай не е единственият, в който Дио си е приписвал заслуга за нещо, което е взаимствал от него. Самият певец е казвал в интервюта, че е видял знака от своята италианска баба, която се е предпазвала от "зли очи" по този начин.

Преди няколко години басистът/вокалист на KISS Джийн Симънс пък дори се опита неуспешно да патентова "рогатия знак", твърдейки че американската банда го е използвала първа на плакат за турне през 1974 г. Тогава нямаше изявления от Гийзър Бътлър, че той има фотоси от 1971-ва, на които показва същия знак.

За авторство на жеста трудно може да се претендира, доколкото той е познат и от дълбока древност. Също така, знакът има значение на "обичам те" в американския жестомичния език.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.

Свързани новини