Отидете към основна версия

2 067 37

„Дни на украинското кино“ ще се проведат в София

  • кино-
  • украйна-
  • филми

Инициативата е част от Световния благотворителен филмов маратон

Снимка: Фейсбук

Инициативата е част от Световния благотворителен филмов маратон в подкрепа на Украйна (CinemAid Ukraine Charity Film Marathon). Домакини ще бъдат общинските културни институти „Надежда“ и „Искър“.
Организатори на събитието са Столичната община, Посолството на Украйна в Република България и СУОБ „Мати Украйна“.

Прожекциите ще са със свободен вход, но посетителите ще могат да даряват пари в урни на входа на институтите. Събраните средства ще бъдат дарени на Сдружението на украинските организации в България „Мати Украйна“, които ще бъдат използвани за закупуване на консумативи (SD карти, зарядни устройства и др. консумативи) за екипа на общността „Жълтия автобус“, който пътува из Украйна и документира трагичните събития от руската агресия.

Първите прожекции са от 18 до 20 април в Общински културен институт „Надежда“, а от 16 до 19 май Дом на културата „Искър“ ще бъде домакин на украинското кино. Всички филми ще са със субтитри на български език.

Благотворителният филмов маратон е иницииран от Държавната агенция за кинематография на Украйна съвместно с Украинската филмова академия, Асоциацията „Дивись українське“, Украинската филмова асоциация, КП „Киивкинофилм, ГО „Съюза на предприемачите на телевизията и филмовата индустрия“, ГО „Нарешті“, БО „БФ Двері“ и ГО „Център за развитие на творческите индустрии“.

ПРОГРАМА – ОКИ „НАДЕЖДА“:
Адрес на Общински културен институт „Надежда“: бул. „Ломско шосе“ №2 (в близост до метростанция „Хан Кубрат“), тел.: 02 938 61 20, http://oki-nadejda.com/
18 април, от 18:30 – „Моите мисли са тихи“
19 април, от 18:30 – „Благородни щураци“
20 април, от 18:30 – Алманах „Всичко започва в Киев!“

ПРОГРАМА – ОКИ ДОМ НА КУЛТУРАТА „ИСКЪР“:
Адрес на Дом на културата „Искър“: бул. „Кръстю Пастухов“ №23, тел.: 02 979 04 79
Транспорт: трамвай №20 и трамвай №23, автобус №88 и автобус №604; (в близост до метростанция „Искърско шосе“), www.dk-iskar.com, dk_iskar@abv.bg
16 май, от 19:00 – „Моите мисли са тихи“
17 май, от 19:00 – „Благородни щураци“
18 май, от 19:00 – Алманах „Всичко започва в Киев!“
19 май, от 19:00 – „Толока“

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 20 гласа.

Свързани новини