Отидете към основна версия

1 106 3

Кейт Бланшет: Бих приела роля на героиня, която никой не иска, дори "да умра" на 9-та страница

  • кейт бланшет-
  • актриса

В началото външният ми вид пречеше на кариерата ми, споделя актрисата

„Когато за първи път излязох от театралното училище, не работех като много от моите колеги. Но някой, който ръководеше една от най-големите кастинг агенции, ме хареса и ме помоли да дойда и да бъда четец на хората, които се явяват на прослушване. Не можех да бъда забелязана като актьор. А и изглеждах странно, никой не знаеше какво да прави с мен. Така че ходех по три или четири пъти в седмица и прекарвах по няколко часа в четене“, разказа Кейт Бланшет за британското списание „HELLO!“, цитирана от NOVA.

Филмовата звезда обича да работи с режисьори, които я подтикват да излезе от зоната си на комфорт. „Винаги съм благодарна на режисьорите, които ти предлагат нещо, което те изненадва, че може би виждат в теб нещо, което ти не можеш да видиш в себе си, и затова се случват тези предизвикателства. Мисля, че последното огромно такова за мен беше работата с Тод Фийлд по „Катран“. Чувствах се като планина, която дори не можех да започна да знам как да изкачвам, и бях абсолютно ужасена от нея. Но от много, много години в театъра съм се научила как да превръщам страха във вълнение“, сподели холивудската актриса.

Въпреки бляскавата си кариера на екрана, първата любов на 55-годишната звезда - театърът, винаги ще бъде най-голямата ѝ страст. „Започнах в театъра и той все още е моята единствена голяма любов, защото си толкова свързан с публиката. Когато работиш в киното, често се разделяш с публиката“, обясни тя.

Кейт предпочита да получи „интересна“ роля, отколкото голяма. „Трябва да разбереш колко много искаш тази работа. Защото не всяка работа си струва да бъде приета. Бих приела работа, в която други хора не биха могли да видят възможност, с героиня, която умира на деветата страница. Казваха ми: „Не искаш ли по-голяма роля?“. А аз отговарях: „Не, не, не. Това е интересната роля“, посочи Бланшет.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини