Отидете към основна версия

1 166 0

Оливър Стоун ще режисира филм за Едуард Сноудън

  • едуард сноудън-
  • оливър стоун-
  • филм

Снимките ще започнат в края на годината

Носителят на Оскар Оливър Стоун ще режисира биографичен филм за Едуард Сноудън, съобщи Би Би Си.

Филмът ще се базира на книгата на журналиста Люк Хардинг - „Файловете Сноудън: Историята на най-издирвания човек на света“. Книгата на журналиста от „Гардиан“ разказва за събитията около живота на Сноудън през миналата година. Тогава сътрудникът на американското разузнаване направи обществено достояние информация, която разкрива работата на системите за подслушване на Агенцията по национална сигурност. В последствие американското правителство го обвини в шпионаж и той прекара няколко месеца в бягство, преди да получи убежище в Русия.

По случая Оливър Стоун заявява, че това е „една от най-великите истории на нашето време“. Според него самата направа на подобен филм би била истинско предизвикателство.

Стоун е известен като един от най-провокативните американски режисьори, направил противоречиви политически филми като „Никсън“ и „Джей Еф Кей“.

Снимките на лентата трябва да започнат преди края на годината като журналистите, работили по случая от „Гардиън“ ще консултират направата на проекта. През август миналата година, самият Оливър Стоун определи Сноудън като герой.

„Едуард Сноудън е герой. Той направи това не срещу заплащане или нещо в замяна. Той го направи, изцяло подбуждан от своята съвест.“

Оливър Стоун е носител на  две награди „Оскар“ за режисура. Те са за военните драми „Взвод“ и „Роден на четвърти юли“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини