Шоколадово суфле с течен център или шоколадова лава торта - този елегантен десерт е подходящ за всички любители на шоколада, като компания към чаша ароматно кафе, идеален е и за празничен повод:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
50 гр. какао
270 гр. захар
6 бр.яйца
200 гр.масло
125 гр. брашно
200 гр. черен шоколад
Начин на приготвяне
1. Разтопете шоколада и маслото на водна баня, като ги разбърквате.
2. В купа разбийте яйцата със захарта, докато станат на пяна. Към тях добавете шоколадовата смес, брашното и какаото. Разбийте с миксер до получаване на хомогенна смес.
3. Напълнете формичките и печете 8-10 минути. След като са готови, оставете да се охладят, обърнете в чиния и сервирайте. По желание с топка сладолед отгоре.