Отидете към основна версия

4 067 3

Трите лесни правила на успеха

Успехът се дължи на едва 3 простички правила

Снимка: Shutterstock

Какво е общото между успешните компании? Какъв модел трябва да следваме, ако искаме да създадем бизнес за милиони? Тактиките, стратегиите и методите са безбройни, но според анализаторите на Deloitte величието и славата се коренят в следването на три простички правила.

Извличането на тези привила се е случило е в резултат от проследяването на дейността на хиляди компании по цял свят и отсяване на най-успешните. Какво е общото между тях и какво стои в основата на техния изключителен успех? Звучи невероятно, но многобройните и разнообразни решения, които вземат всички тези велики компании, са подчинени на три елементарни правила:

1. По-добри вместо по-евтини. Заложете на конкурентни предимства, различни от цената. Определете онова нещо, което е уникално за вашата компания или за вас като личност и поставете фокуса върху него.

2. Приходите преди разходите. Приоритет трябва да е увеличението на приходите, а не намаляването на разходите. Не се опитвайте да измислите своеобразни начини за пестене, а намерете нови начини да изкарате пари.

3. Няма други правила. Ако решите да променяте нещо, следвайте Правило №1 и Правило №2. Лесно, нали?

Анализаторите на Deloitte нямат представа дали лидерите на тези компании осъзнато прилагат въпросните правила или се осланят на интуиция, но са категорични, че те гарантират постигането на изключителни бизнес резултати.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини