Отидете към основна версия

3 783 2

Ето за какво били линиите върху дланта ни

  • линии-
  • ръце-
  • длани

Учени изясниха, че това всъщност са гънки с изключително важни функции

Снимки: shutterstock

Човешкото тяло е невероятно! Всеки човек има уникални пръстови отпечатъци, но и разпределението на рецепторите по езика, също за уникални. Очите ни са способни да различат повече от един милион различни цветове и поглъщат повече информация, отколкото най-сложните телескопи. Само за час, нашето сърце произвежда достатъчно енергия, за да вдигне един тон стомана на 1 метър над земята.

Всичко това е удивително! Но нека да се съсредоточи върху нашите ръце и по-конкретно, върху линиите на дланта ни, пише в. "Метро".

Гледачките на ръка искат да повярваме, че всяка от тези линии съответства на нашето сърце, глава, жизнена енергия и понякога дори на съдбата ни. Но истината за тези линии всъщност се крие в науката.

Учените изясниха защо са ни нужни линиите, които всъщност представляват гънки и имат важна функция.Тези специфични бразди се оформят в майчината утроба още през дванадесетата седмица от бременността. Те ни помагат по-добре да свиваме дланите си, като линиите също се сгъват. Те помагат на нашата сръчност при боравенето с предмети и по-лесно да ги хващаме.

Повечето от нас притежават три основни линии, но тяхната дължина, дълбочина, издаденост и количество зависят от гените ни.

Има хора, които по рождение имат само една доминантна гънка на дланта, вместо три. Този феномен се наблюдава в 3,3 % от случаите. Но според традиционната наука линиите на дланта ни не са по никакъв начин свързани със съдбата, любовта и дълголетието ни. Но понякога те говорят за наличието на синдрома на Даун, на фетален алкохолен синдром, на синдром на Търнър и на вродената рубеола.

Едно нещо е сигурно обаче: Няма наука, която да потвърди, че гледането на ръка може да ви предскаже бъдещето.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини