Last news in Fakti

1 Април, 2017 17:04 3 779 2

Ето за какво били линиите върху дланта ни

  • линии-
  • ръце-
  • длани

Учени изясниха, че това всъщност са гънки с изключително важни функции

Ето за какво били линиите върху дланта ни - 1
Снимки: shutterstock

Човешкото тяло е невероятно! Всеки човек има уникални пръстови отпечатъци, но и разпределението на рецепторите по езика, също за уникални. Очите ни са способни да различат повече от един милион различни цветове и поглъщат повече информация, отколкото най-сложните телескопи. Само за час, нашето сърце произвежда достатъчно енергия, за да вдигне един тон стомана на 1 метър над земята.

Всичко това е удивително! Но нека да се съсредоточи върху нашите ръце и по-конкретно, върху линиите на дланта ни, пише в. "Метро".

Гледачките на ръка искат да повярваме, че всяка от тези линии съответства на нашето сърце, глава, жизнена енергия и понякога дори на съдбата ни. Но истината за тези линии всъщност се крие в науката.

Учените изясниха защо са ни нужни линиите, които всъщност представляват гънки и имат важна функция.Ето за какво били линиите върху дланта ни

Тези специфични бразди се оформят в майчината утроба още през дванадесетата седмица от бременността. Те ни помагат по-добре да свиваме дланите си, като линиите също се сгъват. Те помагат на нашата сръчност при боравенето с предмети и по-лесно да ги хващаме.

Повечето от нас притежават три основни линии, но тяхната дължина, дълбочина, издаденост и количество зависят от гените ни.

Ето за какво били линиите върху дланта ни

Има хора, които по рождение имат само една доминантна гънка на дланта, вместо три. Този феномен се наблюдава в 3,3 % от случаите. Но според традиционната наука линиите на дланта ни не са по никакъв начин свързани със съдбата, любовта и дълголетието ни. Но понякога те говорят за наличието на синдрома на Даун, на фетален алкохолен синдром, на синдром на Търнър и на вродената рубеола.

Едно нещо е сигурно обаче: Няма наука, която да потвърди, че гледането на ръка може да ви предскаже бъдещето.

Ето за какво били линиите върху дланта ни


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯМА НАУКА

    2 2 Отговор
    така наречената земна наука е съставена да работи с лявото полукълбо на мозъка,истинската наука се крие в дясното полукълбо но то е забранено или по-точно казано заключено...ням и 1% от човечеството на когото е позволено да работи с дясното полукълбо....
  • 2 хаха

    1 0 Отговор
    чул си и ти нещо...и разсъждаваш , ма с лявото ли го разсъди, с дясното ли....
    кой ще даде пари ми кажи ...
    https://www.youtube.com/watch?v=Ig_iGl7bYJg